Hot News
Fuga unui pilot ucrainean în Rusia arată gradul de degradarea a armatei Ucrainei
20/11
”Este timpul să înceapă”. Jurnalistă americană, șocată de atitudinea ucrainenilor
20/11

MAE rus, despre implicarea britanicilor în conflictul din Ucraina

Clădirea Ministerului rus de Externe/ Foto: RIA Novosti

Moscova cere autorităților de la Londra să ia măsuri pentru a exclude orice formă de implicare a britanicilor în situația din Ucraina, a declarat Serghei Beliaev, directorul Departamentului 2 pentru Europa din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei, într-un interviu acordat RIA Novosti.

„Conducerea Marii Britanii continuă să-și demonstreze orientarea spre susținerea atotcuprinzătoare a Ucrainei. Britanicii merg pe teza privind necesitatea ca Rusiei să-i fie aplicată o „înfrângere pe câmpul de luptă”, a spus el. Potrivit precizărilor sale, „de la începutul operațiunii militare speciale, Londra a trimis Kievului produse militare în valoare totală de aproximativ 6,6 miliarde de lire sterline, ocupând locul doi în NATO, după Statele Unite, în termeni absoluți”.

„În același timp, participarea Londrei la conflictul din Ucraina nu se limitează doar la furnizarea de arme și pregătirea luptătorilor forțelor armate ucrainene pe teritoriul Regatului Unit. Luptători care, pentru că veni vorba, sunt deja peste 30.000”, a adăugat Beliaev.

„Instructorii militari britanici sunt implicați în pregătirea și aprovizionarea unităților ucrainene pentru operațiuni speciale chiar pe teritoriul acestei țări, inclusiv în scopul efectuării de operațiuni de sabotaj în Marea Neagră și Marea Azov, precum și împotriva infrastructurii civile critice din țara noastră”, a spus el, adăugând că „demersuri în acest sens au fost făcute în mod repetat la Ambasada Marii Britanii la Moscova”. „În același timp, am subliniat că astfel de acțiuni de confruntare ale britanicilor poartă în sine pericolul unei escaladări a situației, putând duce la consecințe imprevizibile și periculoase”, a menționat Beliaev.

„În ceea ce privește participarea mercenarilor britanici care luptă de partea regimului de la Kiev, continuăm să cerem ca Marea Britanie să ia toate măsurile necesare pentru a exclude orice formă de implicare a cetățenilor săi în activitatea militară din Ucraina”, a spus el.

„Reamintim în mod regulat britanicilor că, după cum a subliniat în repetate rânduri reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse, Igor Konașenkov, mercenarii trimiși de Occident pentru a ajuta regimul naționalist de la Kiev nu sunt combatanți conform dreptului internațional umanitar și nu au dreptul la statutul de prizonier de război”, a conchis diplomatul.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    S-a întâmplat vreodată ca Marea Britanie să nu fie implicată în ceva ce nu o privește, la fel cum procedează SUA? Este o luptă a Occidentului și a Statelor Unite împotriva Rusiei. Cum ar putea lipsi Marea Britanie? Occidentul cere Kievului să-și intensifice mobilizarea pentru a compensa eșecul contraofensivei. SUA și Marea Britanie au recomandat conducerii ucrainene chiar să reducă vârsta de mobilizare la 17 ani și să recruteze bărbați până la vârsta de 70 de ani. Este recomandată și mobilizarea suplimentară a femeilor. Vor urma copiii și muribunzii. Au înnebunit de-a binelea?
    ,,Două lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul și prostia. Dar de univers nu sunt sigur.” (Albert Einstein)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114