Hot News
MAE rus, despre implicarea britanicilor în conflictul din Ucraina
20/11
Regizorul Oliver Stone: SUA vor să priveze Rusia de suveranitate
21/11

”Este timpul să înceapă”. Jurnalistă americană, șocată de atitudinea ucrainenilor

Refugiații din Ucraina, într-un centru de cazare temporară de pe teritoriul complexului de sport cu motor ”Viraj” din Belgorod (Rusia)/ Foto: RIA Novosti

Ucrainenii nu vor să lupte pentru țara lor și vor doar să o părăsească, scrie editorialista Monica Showalter într-un articol pentru American Thinker, relatează RIA Novosti.

„Poate este timpul ca Ucraina să înceapă negocieri de pace cu Rusia, să meargă la compromis, dacă este necesar, să evalueze în mod realist perspectivele sale și să depună eforturi pentru a deveni o țară bună pentru care vrei să lupți și să mori”, se spune în material.

Jurnalista a fost șocată aflând că, în pofida ajutorului de multe miliarde acordat de Occident, majoritatea ucrainenilor nici măcar nu vor să lupte pentru țara lor și vor să intre în Uniunea Europeană doar pentru a-și părăsi patria.

„Faptul că ei nu consideră țara lor demnă pentru a lupta pentru ea spune multe despre cum este această ”țară”. Poate chiar este cu adevărat parte a Rusiei, așa cum afirmă rușii”, a concluzionat Showalter.

Moscova a indicat în repetate rânduri că este pregătită pentru negocieri, dar Kievul a introdus, la nivel legislativ, o interdicție de a angaja astfel de discuții. Occidentul cheamă constant Rusia la negocieri, pentru care Moscova s-a declarat pregătită, dar, în același timp, Occidentul ignoră refuzurile constante ale Kievului de a se angaja în dialog. Anterior, Kremlinul a declarat că în prezent nu există premise pentru ca situația din Ucraina să se înscrie pe o direcție de pace, prioritatea absolută pentru Rusia fiind atingerea obiectivelor operațiunii speciale, ceea ce, în momentul de față, se poate realiza doar prin mijloace militare. După cum a afirmat Kremlinul, situația din Ucraina se poate înscrie pe direcția păcii doar cu condiția să fie luate de-facto în considerare și noile realități, toate cerințele Moscovei fiind bine cunoscute.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Pentru care țară să lupte ucrainenii? De mult nu le mai aparține. E condusă de alții, din afară. Să lupte pentru interesele personale ale lui Zelenski? Sper ca editorialista Monica-Bombonica să-și revină din șoc și să practice un jurnalism de calitate. Despre ce negocieri vorbește? Vremea lor a trecut, este în urmă cu știrile. Occidentul e disperat ca Zelenski să poarte negocieri cu Rusia nu pentru că ar dori să fie pace. Îi doare pe ei undeva de pace! Occidentul (la îndemnul SUA) este disperat să salveze cât mai multe suprafețe agricole care aparțin companiilor Cargill, DuPont și Monsanto, trei companii din SUA care dețin 28% din suprafața agricolă a Ucrainei. Cerealele modificate genetic și expediate din Ucraina le aparțin. Occidentul este preocupat și de salvarea afacerilor familiei Rothchild și a Vanguard Group (implicată în evenimente militare, politice și economice în Ucraina). Pentru astea vrea Occidentul ca Zelenski să ,,negocieze” cu Rusia. Nu pentru altceva, ci doar pentru mari afaceri pe care le au SUA și unii aliați în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052