Hot News
”Este timpul să înceapă”. Jurnalistă americană, șocată de atitudinea ucrainenilor
20/11
Narîșkin: Occidentul cere Kievului să intensifice mobilizarea
21/11

Regizorul Oliver Stone: SUA vor să priveze Rusia de suveranitate

Regizorul american Oliver Stone/ Global Look Press/Keystone Press Agency

Statele Unite vor să priveze Rusia de suveranitate pentru a pune mâna pe resursele ei, a declarat regizorul american Oliver Stone, câștigător a trei premii Oscar, relatează Izvestia.

Într-un interviu pentru MovieWeb, el a subliniat că Washingtonului nu-i place cum s-au așezat lucrurile într-o lume în care Rusia, devastată în anii ‘1990, s-a ridicat în picioare și s-a transformat într-un actor politic activ.

„(SUA) nu vor ca Rusia să se ridice din nou în picioare. <…> Noi nu vrem o Rusia independentă, vrem să o privăm de suveranitate, pentru ca noi să ne putem muta pe continentul eurasiatic, care este bogat, bogat și iar bogat, iar Rusia are mii de resurse naturale”, a spus regizorul.

El a subliniat, de asemenea, rolul liderului rus Vladimir Putin în transformarea țării într-o mare putere.

„Pentru un american, l-am cunoscut destul de bine pe Putin și prefer să cred că în mintea lui există o nouă cale. <…> Rusia a fost devastată. Se terminase cu ea. Dar din 2000 și până în prezent, el i-a redat demnitatea, respectul”, a spus Stone.

În iulie anul curent, Stone a declarat că imaginea președintelui rus este puternic denaturată de Occident. În 2017, Stone a filmat un documentar în patru episoade despre liderul rus. S-a întâlnit cu Putin pentru a-i lua interviu, iar cât a lucrat la film a încercat să înțeleagă ce personalitate reprezintă președintele rus. Într-un final, regizorul a ajuns la concluzia că Putin „nu este deloc monstrul descris de mașina de propagandă americană”.

În plus, potrivit regizorului, Putin a fost întotdeauna pentru un dialog constructiv cu Statele Unite, numindu-i mereu pe politicienii american doar „parteneri americani” și a fost gata să construiască relații productive, a spus regizorul.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Intențiile Statelor Unite, privind Rusia, se cunosc. Dacă Washingtonului nu-i place cum s-au așezat lucrurile în Rusia, să se uite în altă direcție. Nici nouă nu ne place politica și atitudinea SUA față de țările acestei lumi, dar pentru asta nu vrem s-o cucerim și s-o distrugem. Se va distruge ea singură, din interior. Pretențiile SUA sunt absurde și nici nu merită luate în seamă. Rusia a avut marea șansă de a-l avea pe Vladimir Putin ca președinte. A depus și depune o muncă titanică, iar rezultatele se văd. Iar minciunile pe care le scrie mașina de propagandă americană și occidentală despre el nu au nici o valoare. Mulți îl știu, puțini îl cunosc! Să-i lăsăm pe americani și occidentali să spună ceea ce le convine despre președintele Putin. Importanți sunt cei pe care Vladimir Putin îi consideră că fac parte din viața lui, părerile lor contează. Atâta timp cât se luptă pentru a păstra suveranitatea și integritatea țării, pentru a crește nivelul de trai al poporului și a-i asigura cele necesare, cred că importantă este doar părerea rușilor. Atâta timp cât Rusia dorește să întindă o mână pentru a purta un dialog normal cu America iar aceasta îi întinde pumnul, nu cred că vina este a președintelui Putin. Dar, așa cum spunea Einstein, ,,sufletele mari au întâlnit întotdeauna opoziție din partea minților mediocre.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875049