Hot News
Regizorul Oliver Stone: SUA vor să priveze Rusia de suveranitate
21/11
Președintele Radei Supreme: Comisia de la Veneția susține poziția Kievului conform căreia drepturile rușilor din Ucraina trebuie nesocotite
21/11

Narîșkin: Occidentul cere Kievului să intensifice mobilizarea

Militarii ucraineni/ Foto: AP

Țările occidentale cer Kievului să își intensifice mobilizarea pentru a compensa pierderile mari înregistrate după contraofensiva eșuată a Forțelor Armate ale Ucrainei, a anunțat biroul de presă al Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR).

„Directorul Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse, Serghei Narîșkin, a declarat că Occidentul cere regimului lui Zelenski să demonstreze comunității mondiale, indiferent de pierderi, că victoria Rusiei în conflictul ucrainean este imposibilă”, se precizează în comunicat.

Potrivit datelor serviciului de informații, Statele Unite și Marea Britanie recomandă conducerii ucrainene să scadă la 17 ani vârsta de recrutare și să o ridice până la 70, și, de asemenea, să procedeze la o mobilizare suplimentară a femeilor. SVR a precizat că ministrul Apărării, Rustem Umerov, a propus Radei Supreme să analizeze posibilitatea scăderii vârstei minime de recrutare în armată.

„Dacă se va întâmpla așa, regimul de la Kiev își va confirma esența nazistă trimițând în vâltoarea războiului tineri de șaptesprezece ani, pentru a prelungi agonia Forțelor Armate ale Ucrainei. Acest lucru va aminti foarte mult de acțiunile conducerii de vârf a Germaniei naziste privind crearea, în toamna anului 1944, a miliției populare a naziștilor – Volkssturm, în cadrul căreia s-au format din copii unități ale Tineretului hitlerist (Hitlerjugend – n.r.)”, a subliniat biroul de presă.

În ultimul timp, în Ucraina se fac tot mai des auzite apeluri în favoarea întăririi mobilizării. La sfârșitul lunii octombrie, o astfel de propunere a fost făcută de Serghei Rahmanin, membru al Comisiei Radei pentru Securitate Națională, care a evocat pierderile considerabile ale armatei ucrainene. Comandantul de companie al brigăzii 80 a Forțelor Armate ale Ucrainei, Vladislav Șevciuk a vorbit, la rândul său, despre necesitatea unei recrutări totale.

În plus, Rada pregătește un proiect de lege ce prevede ca pentru studenții care urmează a doua sau a treia facultate să fie anulată amânarea recrutării pentru serviciul militar. Se propune, de asemenea, restrângerea cercului de persoane care au dreptul la o amânare a recrutării pentru că îngrijesc persoane cu handicap.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    ,,Mergeau încet, ca s-ajungă departe. Râdeau, cântau, beau și mâncau. Se duceau spre-același sfârșit al tuturora.” (Mihail Sadoveanu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091