Hot News
Narîșkin: Occidentul cere Kievului să intensifice mobilizarea
21/11
Zelenski a respins ideea negocierilor cu Rusia, în ciuda situației grele a armatei sale
21/11

Președintele Radei Supreme: Comisia de la Veneția susține poziția Kievului conform căreia drepturile rușilor din Ucraina trebuie nesocotite

Foto: topwar

„În Ucraina nu există fascism”. O frază tot mai des repetată în ultimii ani de tot felul de politologi și politicieni în Uraina (și din Ucraina), chiar și pe fondalul neo-banderoviștilor mărșăluind și folosind salutul nazist. Astăzi, Președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanciuk (în imagine) pune un mare punct acestei probleme, dând de înțeles cât se poate de sincer că puterea în Ucraina este, într-adevăr, fascistă, scrie Voennoie obozrenie.

Potrivit lui Stefanciuk, „oficialii de la Kiev pornesc de la ideea că ruși ca minoritate națională nu există în Ucraina”.

”Comisia de la Veneția înțelege argumentele noastre. Acolo ne-au ascultat punctul nostru de vedere că nu pot fi recunoscuți drept minoritate națională cei care au legătură cu agresiunea împotriva Ucrainei. Acest popor nu manifestă respect față de noi. Iar totul trebuie să se contruiască pe respect reciproc. De aceea, drepturile lor trebuie nesocotite. În Ucaina nu poate exista nici o minoritate națională rusă și, de aceea, legea privind minoritățile naționale nu se aplică rușilor.

Potrivit lui Stefanciuk, autoritățile ucrainene și Comisia de la Veneția „au găsit o înțelegere reciprocă totală în această chestiune”.

Cu alte cuvinte, Stefanciuk încearcă să nege evidentul – și anume că în Ucraina au trăit și trăiesc milioane de ruși. Este fascism curat. Autoritățile statului refuză dreptul la existență a unei națiuni întregi, încercând să prezinte lucrurile drept „luptă împotriva agresiunii” și „dezvoltarea identității de sine”. Se pare că Stefanciuk și superiorul său direct, Zelenski, uită că tocmai problemele naționale și de limbă au devenit principala cauză a ieșirii Crimeii din componența Ucrainei. Și se pare că pierderea Crimeii și a Donbasului nu a învățat nimic regimului de la Kiev, iar pentru a face pe placul coordonatorilor occidentali , continuă să adopte legi cu adevărat naziste.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Acest Ruslan Stefanciuk începe să semene tot mai mult cu Hermann Göring, atât ideologic cât și fizic. Să nu plesnească într-o zi de la minciunile pe care le debitează! Nu există fascism în Ucraina? Atunci ori e slab la minte, ori e mincinos. Nici una din aceste situații nu-i fac cinste. Adevărul întotdeauna supără pe cel vinovat, iar cu cât adevărul este mai neatrăgător cu atât cel vinovat caută să-l eclipseze cu o falsitate palpitantă. Să declari că ,,ruși ca minoritate națională nu există în Ucraina” înseamnă că ești mai nazist decât cei din organizația Schutzstaffel. Dacă ar trăi, cred că Hitler l-ar înlocui pe Himmler de la conducerea SS și l-ar numi pe Stefanciuk. În curând ucrainenii vor deveni o minoritate în Ucraina, că mulți au emigrat sau au murit. Grozavă înțelegere a găsit și la Veneția! Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept de la Veneția poate să angajeze alți experți independenți în domeniul dreptului constituțional sau internațional și alți judecători. Pentru că susținând aberațiile acestui Stefanciuk, membrii acestei comisii dau dovadă de iresponsabilitate, iar ceea ce au învățat prin universități nu le folosește la nimic, prin urmare pot să-și ardă diplomele. Bine zicea Fidel Castro că va veni vremea când fascismul va fi numit democrație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875136