Hot News
Putin: Din inteligența artificială poate ieși un xenofob
25/11
Militarii ruși vor primi sistemul ”Cistiulia”, care seceră toate dronele pe o rază de un kilometru
25/11

Kremlinul a criticat ideea NATO de a crea un „Schengen militar”

Tehnica militară pentru Ucraina/ Foto: tehnowar.ru

Ideea NATO de creare a unui „Schengen militar” este o escaladare a tensiunii în Europa, care are consecințe proprii și care indică o lipsă de dorință de a pleca urechea la preocupările Federației Ruse, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de agenția Interfax.

„Alianța a considerat întotdeauna țara noastră un așa-numit inamic condiționat. Acum, fără să se ascundă, ea consideră țara noastră un inamic evident. Ceea ce nu este altceva decât o escaladare a tensiunii în Europa, care are consecințe proprii”, a spus Peskov comentând, în fața jurnaliștilor, ideea NATO de a crea un „Schengen militar”.

„Astfel de declarații subliniază că în Europa nu vor să plece urechea la preocupările noastre și că în Europa se substrag de la principiul imuabil al indivizibilității securității. Adică vorbesc despre securitatea lor în detrimentul securității noastre”, a precizat reprezentantul Kremlinului.

În acest sens, Peskov a subliniat că NATO este cea care se deplasează constant cu infrastructura ei militară cu tot către granițele Rusiei și nu invers.

„Nu noi ne îndreptăm spre infrastructura NATO. NATO vine spre noi. Acest lucru nu poate decât să ne provoace îngrijorare și nu poate decât să conducă la măsuri de răspuns în vederea asigurării propriei noastre securități”, a spus secretarul de presă al președintelui Rusiei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cei de la NATO se cam plictisesc și atunci le trec tot felul de idei prin cap. Numai că sunt idei proaste. Și-au propus să se plimbe liberi prin toată Europa? Nu le este rușine să vorbească mereu de pace, când prin acțiunile lor provoacă Rusia și mereu incită la război? General-locotenentul Alexander Sollfrank, șeful comandamentului logistic al NATO a afirmat că i-ar plăcea să existe o astfel de zonă militară în Europa pentru a putea contracara Rusia. A amenințat sau a atacat Rusia țări NATO? Nu cumva NATO își mută continuu infrastructura militară către granițele Rusiei? Sollfrank a mai declarat: ,,Suntem într-o cursă contra cronometru. Ceea ce nu facem în timp de pace nu va fi gata în caz de criză sau război. Alianța trebuie să fie capabilă să mute rapid trupele de la bazele lor la locul potrivit de pe flancul estic.” Am mai spus că NATO este o organizație care provoacă războaie, nu le previne. Sollfrank a fost și în România, într-o vizită de lucru. Despre ce ,,lucru” a fost vorba, poporul român n-a fost informat. În 6 septembrie a.c. s-a întâlnit cu contraamiralul Ion-Cristian Lișman, locțiitorul pentru resurse al șefului Statului Major al Apărării. Dar generalul-locotenent american Ben Hodges ne-a dezlegat misterul vizitei de la București a lui Sollfrank: lipsa podurilor peste Dunăre, autostrăzile și căile ferate. Fostul comandant al Forțelor Terestre ale SUA în Europa a declarat: ,,România trebuie să fie capabilă să transporte echipamente grele, muniții, personal. Tot ce ține de logistică trebuie conectat cu infrastructura prin poduri, tunele, porturi. Toate trebuie să facă față.” Și uite așa aleșii noștri transformă România într-un poligon de instrucție, un depozit de armament și ne bagă într-un conflict care nu ne privește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065