Hot News
Kremlinul a criticat ideea NATO de a crea un „Schengen militar”
25/11
În Rusia va apărea o platformă internațională de servere și servicii pe bază de IA
26/11

Militarii ruși vor primi sistemul ”Cistiulia”, care seceră toate dronele pe o rază de un kilometru

Sistemul portabil ”Cistiulia” - ”Iubitor de curățenie”/ ”Foto: dzen.ru

„Roselektronka” a dezvoltat sistemul anti-dronă portabil „Cistulia” (”Iubitor de curățenie”), relatează Life.ru.

Holdingul Roselektronika, parte a corporației de stat Rosteh, a dezvoltat și prezentat sistemul anti-drone portabil ”Cistulia”. Dispozitivul reprezintă o servietă care cântărește până la opt kilograme și care, de la distanță, îi protejează pe soldații ruși de radiații și rachete care vizează ținte cu emisii radio.

„Dispozitivul suprimă complet canalele de control și navigație ale aparatelor zburătoare pe o rază de până la un kilometru și, de asemenea, blochează transmiterea de către drone a materialelor foto și video realizate. Produsul este echipat cu trei tipuri de antene cu control separat al frecvenței, care emit un puls omnidirecțional puternic”, a explicat serviciul de presă al holdingului.

O dronă inamică ce nimerește sub acțiunea „Cistiulia” poate cădea, poate pluti pe loc sau poate reveni în punctul de plecare – totul depinde de tipul dispozitivului, de setările acestuia și de distanța de stația de control. Dispozitivul este capabil să funcționeze atât conectat la rețea, cât și la o baterie, care oferă o autonomie de o sută de minute. Iar sistemul de răcire activ asigură o funcționare fără pauze.

După cum a precizat Aleksei Kravcenko, directorul general al Institutului de Cercetare „Țiklon”, care a dezvoltat sistemul, pe fondul cererii tot mai mari pentru astfel de produse, întreprinderile Roselektronika lucrează din mers. Potrivit acestuia, dispozitivul a fost deja testat pe câmpul de luptă de unități tactice.

După cum a relatat, anterior, Life, Uzina de Aviație din Novosibirsk a predat Forțelor Aerospațiale ale Rusiei următorul lot de bombardiere Su-34. Avioanele sunt adaptate la utilizarea armelor avansate de aviație, ceea ce a ajutat la creșterea razei de distrugere a țintelor de la sol și de suprafață, precum și la creșterea preciziei bombardamentelor.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Să distrugă toate dronele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089