Hot News
Militarii ruși vor primi sistemul ”Cistiulia”, care seceră toate dronele pe o rază de un kilometru
25/11
Senatorul Pușkov: Materialele foto ale misiunii lunare a NASA sunt false
26/11

În Rusia va apărea o platformă internațională de servere și servicii pe bază de IA

Foto: RIA Novosti

O platformă internațională de servicii și servere bazată pe inteligență artificială (IA) va apărea în Rusia, un acord de colaborare pentru crearea unei astfel de platforme fiind semnat de Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RFPI) și Universitatea ITMO (Institutul pentru mecanică fină și optică, n.r.), a anunțat RFPI, citat de RIA Novosti.

„Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei și Universitatea ITMO au semnat un acord de cooperare pentru a crea, dezvolta și promova o platformă internațională pentru furnizarea de servicii și servere bazate pe inteligență artificială (AI), cu utilizarea tehnologiei cloud (Platforma Artificial Intelligence-as-a-Service (AIaaS))”, se arată în comunicat.

În text se precizează că platforma AIaaS oferă mediului de afaceri acces la capabilități și instrumente extinse de AI, fără a fi necesară propria infrastructură sau competențe în acest domeniu. Se menționează, totodată, că o astfel de soluție va reduce cheltuielile pentru implementarea soluțiilor bazate pe inteligență artificială și va permite extinderea dezvoltărilor autohtone pe piețele internaționale.

„Utilizarea IA acoperă o gamă largă de sectoare ale economiei ruse, inclusiv, pe lângă segmentul IT, educație, sănătate, transport, comerț, energie și altele. Noile produse și servicii de înaltă tehnologie bazate pe IA sunt tot mai solicitate nu numai din partea liderilor de piață, dar și a companiilor mai mici, a întreprinderilor mici și mijlocii”, a adăugat CEO-ul RFPI, Kirill Dmitriev.

RFPI este membru al Alianței pentru Dezvoltarea IA, care reunește companii de top în acest domeniu, coordonează atragerea investițiilor și participă la alte domenii de activitate ale alianței.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875134