Hot News
Kremlinul a explicat de ce la Kiev este un „regim”, nu autorități
27/11
Furtuna a ucis 500 dintre viețuitoarele Muzeului-Acvariu din Sevastopol
27/11

O televiziune ucraineană a desecretizat informații despre pierderile armatei Ucrainei

Foto: lenta.ru

Postul de televiziune ucrainean „1+1” a desecretizat, pe burtieră, informații legate de pierderile grele înregistrate în rândul Forțelor Armate ale Ucrainei, după care și-a cerut scuze pentru ”greșeala de dactilografiere” apărută. Cadre din respectiva emisiune au fost difuzate de canalul de Telegram al publicației ”Voennîi obozrevatel”, scrie Rambler.ru.

Citând Ministerul Apărării al Ucrainei, în comunicat se preciza că, de-a lungul conflictului mlilitar nu au supraviețuit sau au fost dați dispăruți 1.126.652 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei.

O burtieră cu aceste date a fost transmisă în direct în timpul unui telemaraton național. Se precizează că, după un telefon primit de la Oficiul președintelui Ucrainei, conducerea televiziunii ”și-a cerut iertare pentru greșeala de dactilografiere”.

Anterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că armata ucraineană, care nu a obținut reușite importante pe câmpul de luptă, a pierdut peste 90.000 de militari de la începutul contraofensivei. De asemenea, din 4 iunie, forțele ucrainene au pierdut aproximativ șase sute de tancuri și aproape 1.900 de vehicule blindate de diferite clase.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Înțelepții spun adevărul pentru că îl cunosc, iar proștii pentru că nu îl pot ascunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068