Hot News
O televiziune ucraineană a desecretizat informații despre pierderile armatei Ucrainei
27/11
Putin a anunțat formarea unui nou sistem de relații internaționale
27/11

Furtuna a ucis 500 dintre viețuitoarele Muzeului-Acvariu din Sevastopol

Foto: crimea-news.com

În seara zilei de 26 noiembrie, o furtună a spart acoperișul Muzeului-Acvariu din Sevastopol, făcând imposibilă salvarea colecției de animale marine exotice, a anunțat guvernatorul orașului-port, Mihail Razvojaev, într-o postare pe canalul său de pe rețeaua Telegram, relatează Gazeta.ru.

Potrivit precizărilor sale, valurile au spart acoperișul muzeului din Sevastopol, apa mării pătrunzând în interiorul clădirii și inundând etajul inferior unde se află spațiul dedicat animalelor marine exotice.

După cum a subliniat Mihail Razvojaev, au murit cel puțin 500 dintre viețuitoarele din acele acvarii. Directorul muzeului, Iuri Kravțov, a precizat, la rândul său, că au fost distruse nouă acvarii care adăposteau 800 de animale marine.

Angajații muzeului-acvariu au încercat să pompeze singuri apa, care a continuat însă să vină la fiecare val. La fața locului au fost chemate echipe de salvatori, care au ajutat la pomparea apei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Muzeul Acvariu din Sevastopol a fost creat în 1897 și este cel mai vechi acvariu marin public din Crimeea și din Europa și unul dintre cele mai vechi muzee-acvariu din lume. Cele patru săli cuprind o colecție unică de pește din Marea Neagră și Marea Roșie, din fluviul Amazon și din diferite lacuri africane. Tot aici există specii care trăiesc în recifele de corali și reptile din zonele tropicale, țestoase marine și de apă dulce, crocodili. Pagubele produse în urma furtunii sunt o mare pierdere în ceea ce privește colecția de viețuitoare marine exotice. Păcat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875046