Hot News
Furtuna a ucis 500 dintre viețuitoarele Muzeului-Acvariu din Sevastopol
27/11
Atac spațial. Mass-media s-a speriat de mutarea Rusiei împotriva Ucrainei
28/11

Putin a anunțat formarea unui nou sistem de relații internaționale

Președintele Rusiei, Vladimir Putin/ Foto: ura.ru

În mesajul său adresat participanților și invitaților la forumul ”Lecturile Primakov”, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat că este în curs de formare un nou sistem de relații internaționale, mai corect și mai democratic, care răspunde nevoilor majorității mondiale, relatează RIA Novosti. Telegrama șefului statului a fost publicată pe site-ul Kremlinului.

Putin a precizat că acest forum internațional de experți, care a primit numele diplomatului Evgheni Primakov, un remarcabil om de stat, a dobândit pe bună dreptate o largă recunoaștere. „Pe parcursul dezbaterilor constructive și libere, participanții săi vor proceda nu doar la o analiză temeinică a problemelor internaționale cheie ale zilei de astăzi, dar vor examina tendințele pe termen lung ale evoluției situației la nivel regional și global, pe baza unei abordări sistemice, științifice și a factorilor obiectivi”, se arată în telegrama președintelui rus.

Putin a subliniat că tema forumului din acest an este deosebit de actuală – „Orizonturi post-globalizare”. „Este evident că modelul globalizării, format, în mare măsură, de statele occidentale – în propriile lor interese, firește – și-a epuizat resursele și se află într-o criză profundă. Este în curs de devenire un nou sistem de relații internaționale, unul mai corect și mai democratic, care răspunde nevoilor majorității mondiale”, a precizat liderul de la Kremlin.

El a subliniat că țările Occidentului colectiv fac tot posibilul pentru a-și păstra, la nivel mondial, influența tot mai slabă.

„Un binecunoscut grup de țări (ale Occidentului), obișnuite să domine lumea, nu se opresc de la nimic pentru a-și menține influența tot mai slabă, practicând șantajul pe față și exercitând presiuni de forță, înlocuind sistemul dreptului internațional cu un fel de ”ordine bazată pe reguli”, a subliniat Vladimir Putin.

Potrivit liderului rus, impulsurile Occidentului au fost cele care au dus la criza ucraineană. De asemenea, cursul destabilizator al statelor occidentale a provocat escaladarea în Orientul Mijlociu.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Evgheni Primakov a fost o forță stabilizatoare în timpul celor opt luni de mandat ca prim-ministru. A fost un remarcabil om de stat și un bun prim-ministru. Acest forum internațional care îi poartă numele, îi cinstește prin asta memoria. Elțin a recunoscut că a fost cinstit, săritor și loial. Dar, în 12 mai1999, a fost demis de către președintele Elțin și înlocuit cu Serghei Stepașin. Alianța dintre fostul prim-ministru Primakov și primarul Moscovei, Iuri Lujkov, a devenit rivala lui Elțin. Cei doi aveau cele mai mari șanse să-l înlocuiască pe Elțin și să preia cârma Rusiei. Doar că strategia lui Elțin din acel sfârșit de an 1999 a fost una care s-a dovedit salvatoare pentru Rusia. Despre Primakov, președintele Elțin spunea că nu avea temperamentul necesar pentru a fi președinte, pentru că ,,Rusia avea nevoie de o persoană cu un mod de gândire diferit, din altă generație, cu o mentalitate nouă.” Elțin l-a propus și l-a susținut pe Vladimir Putin, ceea ce s-a dovedit a fi cea mai bună alegere. Elțin i-a declarat lui Putin în 14 decembrie 1999, în cadrul unei întâlniri particulare, că ,,Noul secol trebuie să înceapă cu o nouă eră politică, era Putin.” Când a părăsit Kremlinul în 31 decembrie 1999, Elțin l-a îndemnat pe Vladimir Putin: ,,Ai grijă de Rusia!” Și cred că a avut și are grijă de Rusia, atât cât poate. Putin a pus capăt destrămării Federației Ruse și a restabilit onoarea și demnitatea țării. A muncit și muncește enorm într-o perioadă în care SUA și Occidentul s-au unit împotriva Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875090