Hot News
La sfârșitul anului 2023, recolta de cereale va fi a doua ca volum din istoria Rusiei
30/11
Corneliu Vlad: În conflictul din Ucraina, Vestul se retrage, dar tensiunile ruso-occidentale rămân virulente
01/12

Peskov: Decizia Bulgariei de a nu permite avionului cu Zaharova la bord să survoleze spațiul aerian al țării este absurdă

Foto: RBC

Kremlinul a calificat drept inexplicabilă și stupidă decizia autorităților bulgare de a nu permite reprezentantei oficiale al ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, să traverseze spațiul aerian al țării.

„Desigur, o astfel de poziție a autorităților bulgare nu poate fi explicată prin nimic”, a declarat reporterilor secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov.

Potrivit aprecierilor acestuia, această decizie „nu se încadrează în nici un cadru”.

„Este (această poziție) absolut absurdă, s-ar putea spune chiar stupidă”, a spus Peskov.

„În acest sens, aș dori să fac un apel la conducerea Bulgariei și să o îndemn să încerce din toate puterile să mențină luciditate în deciziile pe care le ia”, a conchis secretarul de presă al președintelui.

Anterior s-a anunțat că șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a sosit în Macedonia de Nord, unde va are loc o reuniune a Consiliului miniștrilor de externe OSCE, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie.

După cum a relatat agenția Interfax, citând surse din delegația rusă, ruta de zbor a traversat spațiul aerian al Greciei, nu cel al Bulgariei, așa cum a fost inițial prevăzut. Bulgaria a permis utilizarea spațiului său aerian pentru zbor, dar a cerut ca purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, să nu fie la bord, invocând sancțiunile impuse de Uniunea Europeană. Legislația respectivă nu reglementează în niciun fel astfel de cazuri, întrucât nu a fost vorba despre trecerea frontierei bulgare; prin urmare, Rusia a primit permisiunea de a survola de la Grecia, a explicat delegația.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    De la oameni stupizi nu te poți aștepta decât la decizii stupide. Bine că autoritățile bulgare n-au interzis și piloților ruși să fie la bordul avionului! Sper ca la întoarcerea din Skopje doamna Zaharova să le transmită autorităților bulgare câteva vorbe mai acide, s-a țină minte. Sunt niște papagali și bulgarii ăștia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2904310