Hot News
„Sunt de acord toate țările NATO”. Expert german, despre capacitatea Alianței de a lupta cu Rusia
30/11
Un nou submarin nuclear a fost lansat la Severodvinsk
30/11

Zelenski îl îndepărtează pe Zalujnîi de regiuni

Valeri Zalujnîi și Vladimir Zelenski/ Foto: Global Look Press/ Vzgliad

Conflictul dintre conducerea politică și cea militară a Ucrainei a intrat într-o nouă etapă – regională. Potrivit unor informații, Zelenski le-a interzis șefilor administrațiilor regionale să ia legătura cu Zalujnîi, relatează publicația Vzgliad.

În opinia jurnalistului ucrainean Iuri Nikolov, scopul acestei decizii este de a nu crea agitație în jurul generalului, și acest lucru este interpretat ca o ”o mișcare a echipei lui Zelenski de a distruge un potențial concurent”.

„Conform anchetelor sociologice, ratingul comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei este mai mare decât cel al lui Zelenski. De aceea acesta din urmă se teme că generalul ar putea învinge în alegerile a căror organizare este cerută cu insistență de Occident”, este de părere politologul Larisa Șesler.

Ea a amintit că în politica ucraineană, autoritățile regionale au avut întotdeauna o mare influență asupra rezultatelor alegerilor. Neformal, șefii administrațiilor regionale din sistemul puterii executive răspund de activitatea comisiilor electorale, controlează procesul de vot și calcularea rezultatelor. În acest caz, influența Comisiei Electorale Centrale este minimă.

„Ca atare, Zelenski încearcă să excludă total orice contact dintre Zalujnîi și reprezentanții elitelor regionale, pentru a exclude un complot cu generalul”, explică interlocutoarea publicației Vzgliad. ”Zelenski înțelege, de asemenea, că elitele locale întotdeauna s-au remarcat prin faptul că sunt corupte și duplicitare. Întotdeauna sunt gata să se supună celui puternic. De aceea, pentru actualul lider al țării important este să păstreze controlul asupra regiunilor”, a subliniat expertul.

„Este evident că Occidentul este nemulțumit de amploarea corupției din Ucraina, de mersul reformelor și de rezultatul campaniei militare. În asemenea condiții, atât Europa, cât și Statele Unite pot miza pe comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, punând pe seama lui Zelenski și a conducerii politice a Ucrainei toate eșecurile”, admite politologul.

„Prin înlăturarea lui Zelenski, politicienii occidentali se vor justifica inclusiv în fața alegătorilor lor, cărora trebuie să li se explice cumva de ce războiul cu Rusia, pentru care au fost cheltuite sume colosale, eșuează. De aceea Zelenski caută acum argumente pentru a-și păstra pozițiile, dar decizia finală în privința acestui conflict va depinde de procesele politice din Europa și Statele Unite”, consideră Șesler.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Zelenski se teme acum și de umbra lui! A fost cocoțat pe un piedestal, a fost hrănit cu iluzii, iar căderea de la o așa înălțime va fi tare dureroasă, chiar fatală. Cu excepția parașutiștilor, nimeni nu e pregătit pentru cădere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875096