Hot News
Peter Szijjártó: Ucraina nu va fi primită în NATO în 2024
30/11
Zelenski îl îndepărtează pe Zalujnîi de regiuni
30/11

„Sunt de acord toate țările NATO”. Expert german, despre capacitatea Alianței de a lupta cu Rusia

Militarii NATO în timpul exercițiului comun al Alianței ”Iron Sword” din Lituania/ Foto: U.S.Army

Alianța Nord-Atlantică nu are potențialul militar capabil să oprească la granițe trupele ruse, în cazul apariției unei asemenea amenințări, a declarat expertul militar Christian Melling într-un interviu acordat postului de televiziune ZDF, relatează RIA Novosti.

„După părerea mea, în plan militar, forța de luptă sau capacitatea de apărare a NATO trebuie determinate prin posibilitatea ei de a descuraja Rusia să invadeze sau, dacă așa ceva s-ar întâmpla, să o oprească la granițele statelor Alianței. Dar în momentul de față, NATO nu dispune de asemenea posibilități. Toate țările sunt de acord cu acest lucru”, a spus el.

Potrivit expertului, în Europa nu există, în prezent, nici oameni, nici tehnică militară, nici comandament, nici cartiere generale, nici multe alte elemente care să permită contracararea armatei ruse.

„Europa însăși se află acum la un nivel foarte scăzut al capacității de apărare”, a conchis el.

Președintele Vladimir Putin a declarat, la sfârșitul lunii iulie, că Rusia nu dorește o confruntare militară directă cu NATO, dar dacă cineva va dori așa ceva, Moscova este pregătită pentru asta.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    NATO nu are și nici nu va avea capacitatea militară de a lupta cu Rusia, nici acum și nici în viitor. Occidentul nu are nici tehnică militară și nici oameni care să poată confrunta Rusia. Și când spun ,,oameni”, mă gândesc la bărbați, nu la persoane de sex masculin, care nu s-au hotărât ce sunt. Un rus este un bărbat care are educație patriotică, care și-a îndeplinit stagiul militar, este responsabil și este motivat pentru ce luptă. Cei din NATO sunt doar persoane de sex masculin sau care se cred de sex masculin, n-au nici o educație patriotică, n-au nici o motivație, care cred că războiul este totuna cu jocurile de pe calculator sau cu filmele de la Hollywood și că imediat ce se dau jos de pe trotinetă se pot duce să lupte. NATO a pierdut simțul realității. Rusia este pregătită pentru toți acești nenorociți care o întărâtă mereu! Comandamente militare ale NATO tot răsar ca și ciupercile. Ieri s-a aprobat înființarea unui comandament regional al NATO în România, o propunere a președintelui-turist Iohannis. Va fi amplasat în Garnizoana Târgu-Mureș. Nu ne lipsește nimic, avem de toate, doar acest comandament ne mai lipsea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048