Hot News
Mișcarea LGBT recunoscută ca fiind extremistă în Rusia
01/12
Putin a anunțat la cât va ajunge speranța de viață în Rusia până la sfârșitul anului
02/12

„Ucraina nu va primi”. Presa a dezvăluit cel mai bine păstrat secret

Foto: AP

O parte considerabilă din banii americanilor destinați Forțelor Armate ale Ucrainei nu ajunge în Ucraina, scrie cotidianul The Washington Post, citat de RIA Novosti.

„Cel mai bine păstrat secret al ajutorului militar pe care Washingtonul îl acordă Kievului este că cea mai mare parte din fonduri sunt cheltuite aici, în Statele Unite”, se arată în articol.

Autorul materialului precizează că banii nu pleacă direct în Ucraina, ci sunt folosiți în SUA pentru dezvoltarea de noi arme sau pentru înlocuirea armamentului care a fost trimis Kievului.

Drept argument, semnatarul articolului, Marc A. Thiessen, citează un studiu care arată că, din 60 de miliarde de dolari ajutor militar și tot ce are legătură cu acest ajutor aprobat de Congres, aproape 90% le rămâne americanilor.

Presa occidentală scrie tot mai des că pentru Statele Unite și UE conflictul ucrainean a început să fie obositor, iar sprijinul oferit regimului Zelenski slăbește. În special, Camera Reprezentanților, controlată de republicani, încetinește procedura de aprobare a solicitării Casei Albe privind alocarea de fonduri bugetare suplimentare, inclusiv 60 de miliarde de dolari ajutor pentru Ucraina. În plus, atenția Occidentului a slăbit din cauza agravării conflictului din Orientul Mijlociu, iar cei de la Kiev se tem că acest lucru ar putea prevesti sfârșitul sprijinului american.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Bani, bani, bani. Când spui SUA, spui bani. Și nici nu este vorba atât de mult de bani cât de control și putere. Băncile din SUA, Rezerva Federală a SUA (de la care se împrumută Guvernul) ascund în spatele lor organizații criminale cu ,,stil și clasă”. Și pentru că nu au conștiință, pentru că iubesc doar banii și lucrurile materiale, ei folosesc oamenii. Este o societate decăzută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875056