Hot News
Putin a mărit cu 170.000 de oameni efectivul armatei
03/12
Refuzul de a demonta monumente sovietice a stârnit scandal în vestul Ucrainei
03/12

Lavrov nu a observat izolarea Rusiei la întâlnirea OSCE, amintind de ”fuga” lui Blinken

Foto: EPA/ Vostok

OSCE s-a degradat ca organizație, viitorul ei provoacă un sentiment de indiferență, a declarat șeful MAE rus, Serghei Lavrov, citat de agenția Interfax.

„Asistăm la o degradare completă a tot ceea ce a fost creat în OSCE. Degradarea a tot ceea ce a fost creat în toate cele trei dimensiuni ale securității: militar-politic, economic și de mediu, umanitar și drepturile omului”, a declarat el la o conferință de presă la Skopje (în imagine).

Potrivit ministrului, „cel mai important sentiment este indiferența”. „Organizația s-a transformat deja în ceva care, mie personal, îmi dă un sentiment de indiferență față de ce se va întâmpla în continuare”, a menționat Lavrov.

„Îmi este indiferent cum se termină actuala reuniune a OSCE”, a adăugat el.

Întrebat dacă Rusia este izolată la actuala reuniune a Consiliului miniștrilor de externe ai OSCE, Lavrov a spus: „Colegul meu, secretarul de stat (Anthony) Blinken, a fugit, eu însă nu am fugit nicăieri”.

„Două fotografii diferite publicate de ziarele macedonene. Prima a fost făcută alaltăieri seară, când toți au venit la cină, s-au fotografiat. Acum înțeleg de ce: pentru ca acest ziar să publice această fotografie și să spună: toți au venit, dar Lavrov nu este. Lavrov este izolat. Dar a fost în ajun, un fel de serată, unde vii, pur și simplu, bei un pahar de vin macedonean bun, guști câte ceva”, a spus ministrul.

El a amintit că la deschiderea ședinței oficiale, „nu au fost prezenți nici ministrul ucrainean, nici miniștrii Poloniei și ai țărilor baltice, au plecat, din câte am înțeles, și Blinken și (Josep) Borrell”. „De ce se întâmplă asta? Ei cred, probabil, că, astfel, subliniază intenția lor de a izola Rusia. Eu cred că le este, pur și simplu, frică. Le este frică de orice discuție cinstită”, a spus Lavrov.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Aproape toate organizațiile din Europa s-au degradat pentru că nu mai respectă principiile și scopurile pentru care au fost înființate. S-au degradat și pentru că majoritatea oamenilor care fac parte din ele s-au degradat. Nu au nici pregătirea necesară, alții gândesc pentru ei, sunt doar niște figuranți care așteaptă ordine de la stăpân. Aceștia nu-și reprezintă țările lor, ci reprezintă interesele unor elite. Dezamăgirea domnului Lavrov este justificată, mai ales că la reuniunea OSCE au fost prezenți (sau absenți) miniștrii de externe ai țărilor membre. Ca și ministru de externe se presupune că trebuie să ai o anumită pregătire, o anumită conduită, că trebuie să fii un bun diplomat. Comportamentul celor care au ales să-l evite pe domnul Lavrov este unul mitocănesc. Prin asta nu au izolat Rusia, ci au dat dovadă de lipsă de bun simț și de educație. Niciodată, dar niciodată nu vor ajunge la nivelul domnului Lavrov!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078