Hot News
Lavrov nu a observat izolarea Rusiei la întâlnirea OSCE, amintind de ”fuga” lui Blinken
03/12
Dirijorul Teatrului Mariinski, Gherghiev, numit director al Teatrului Bolșoi
03/12

Refuzul de a demonta monumente sovietice a stârnit scandal în vestul Ucrainei

Foto: Facebook

Locuitorii din două sate din vestul Ucrainei s-au opus demolării monumentelor închinate soldaților sovietici, a anunțat pe Facebook Iaroslav Koretciuk, directorul „Muzeului Regional al Luptei de Eliberare” din Ivano-Frankovsk, instituție ce poartă numele lui Bandera, relatează RIA Novosti.

Pe Koretciuk l-a revoltat decizia locuitorilor din satele Zagorie-Kukolnițkoe și Kinașev din regiunea Ivano-Frankovsk, care s-au pronunțat împotriva demontării monumentelor.

„Locuitorii satelor spun că trebuie lăsate cum sunt. Apropo, pe aceste monumente sunt înscrise numele celor care au murit din cauza Organizației Naționaliștilor Ucraineni (OUN) și a Armatei Insurecționale Ucrainene (UPA)” , a scris el.*)

Foto: Facebook

Koretciuk a afirmat că, după astfel de declarații, în mintea lui s-a produs ”o ruptură a tiparelor”.

”Ce mai poți dori atunci din partea regiunilor estice și sudice”, s-a plâns el.

Demontarea monumentelor care au legătură cu istoria sovietică, precum și redenumirea străzilor, au început în Ucraina în 2015, când a fost adoptată o lege privind așa-numita decomunizare. În ultimul timp, autoritățile ucrainene au început lupta nu doar împotriva istoriei sovietice, ci și împotriva a tot ceea ce are legătură cu Rusia.

–––––––

*) Ambele organizaţii ale naționaliștilor ucraineni au luptat de partea Germaniei hitleriste.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Propaganda urii nu i-a atins și pe locuitorii celor două sate. Cinste lor! Naziștii ucraineni se luptă cu statuile, cu numele străzilor, cu morile de vânt. Cam atât le-a rămas. Dar să nu uite cum au sfârșit naziștii.
    P.S. Monumentul din imagine este foarte frumos, sugestiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068