Hot News
Refuzul de a demonta monumente sovietice a stârnit scandal în vestul Ucrainei
03/12
„Era de așteptat!”: Pușkov a răspuns la îndemnul lui Stoltenberg de a se pregăti pentru „vești proaste” din Ucraina
04/12

Dirijorul Teatrului Mariinski, Gherghiev, numit director al Teatrului Bolșoi

Foto: tvc.ru

Celebrul dirijor Valeri Gherghiev (în imagine) a fost numit noul director general al Teatrului Bolșoi din Moscova, relatează agenția URA.ru.

Valeri Gherghiev l-a înlocuit pe Vladimir Urin în funcția de director general al Teatrului Bolșoi pentru o perioadă de cinci ani. O ordonanță în acest sens a fost semnat de prmierul Mihail Mișustin.

Valeri Gherghiev este de mult legat de Teatrul Mariinski, din Sankt Petersburg, unde a ocupat funcția de dirijor șef din 1988. De atunci, el a obținut un succese notabile, a adus orchestra pe scena mondială și, împreună, cu el a efectuat numeroase turnee de succes.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Valeri Gherghiev este un mare dirijor, care s-a concentrat pe înregistrarea compozitorilor ruși de muzică de operă cât și simfonică. Înregistrarea lucrării ,,Romeo și Julieta” de Prokofiev, cu London Symphony Orchestra, a câștigat Discul Anului 2011 al BBC Music Magazine Awards. A primit numeroase premii și decorații atât în țară cât și în străinătate. Celebrul dirijor are relații strânse de prietenie cu președintele Putin din anii 1990. Pentru că a refuzat să se distanțeze de prietenul său Vladimir Putin, în 2022 a fost concediat din funcția de dirijor șef al Filarmonicii din Munchen. Ultimatum-ul trimis de primarul general al capitalei bavareze, Dieter Reiter, nu l-au determinat pe Gherghiev să se răzgândească. Prieteniile adevărate nu sunt de vânzare! Toate concertele anulate în străinătate (New York, Edinburg, Milano) n-au contat prea mult în fața unei prietenii. Valeri Gherghiev este nu doar un mare dirijor ci și un mare OM. Felicitări pentru noua numire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082