Hot News
Președintele Bulgariei a folosit dreptul său de veto asupra livrărilor de transportoare blindate în Ucraina
05/12
Zelenski a intrat în panică. Președintele Ucrainei s-a speriat de propria lui armată
05/12

The National Interest: Răspunsul Rusiei la avioanele F-16 livrate Ucrainei

Avionul F-16/ Foto: RIA Novosti

În Ucraina, Forțele Aerospațiale Ruse vor folosi avioane de luptă Su-57 de generația a cincea împotriva avioanelor americane F-16, scrie comentatorul militar Maya Karlin pentru publicația The National Interest, relatează RIA Novosti.

„Imediat ce Ucraina va începe să folosească F-16, a căror livrare este așteptată în lunile următoare, ca răspuns, Rusia va folosi, cel mai probabil, avioane Su-57”, se arată în articol.

După cum estimează Maya Karlin în materialul său, avionul rusesc Su-57 poate transporta la bord până la opt rachete aer-aer K-77M, iar datorită sincronizării cu radarele de la sol, avionul de vânătoare va deține un avantaj față de avioanele americane de luptă.

Țările de Jos și Danemarca au fost primele care au convenit să furnizeze Ucrainei avioane de luptă F-16. Casa Albă a confirmat că Ucraina va primi avioane de luptă din terțe țări după ce se va încheia perioada de pregătire a piloților ucraineni. Ministrul olandez al Apărării, Kaisa Ollongren, a declarat că Haga intenționează să trimită Kievului primele avioane de luptă F-16 în 2024.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Și toate aceste țări care livrează avioane Ucrainei, care pregătește piloți ucraineni se rup în figuri declarând că doresc negocieri de pace între Rusia și Ucraina. Nu-și dau seama cât sunt de ipocrite și mincinoase? Continuă să subestimeze Rusia, ceea ce este fatal. Își pot trimite avioanele F-16 în Ucraina că Rusia le va distruge pe toate. Occidentalii ăștia mutanți nu au minte deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089