Hot News
Franța a ascultat părerea Rusiei despre Ucraina
05/12
The National Interest: Răspunsul Rusiei la avioanele F-16 livrate Ucrainei
05/12

Președintele Bulgariei a folosit dreptul său de veto asupra livrărilor de transportoare blindate în Ucraina

Președintele Bulgariei, Rumen Radev/ Foto: Kommersant

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a folosit dreptul său de veto asupra acordului privind livrarea în Ucraina de vehicule militare blindate din dotarea Ministerului Afacerilor Interne. Inițiativa a fost aprobată de Parlamentul țării pe 22 noiembrie. Domnul Radev consideră însă că de această tehnică au nevoie polițiștii de frontieră bulgari și echipele de salvare, relatează Kommersant.

„Vehiculele blindate de transport allroad oferite Ucrainei ar putea fi folosite exact pentru a proteja granița Bulgariei și pentru a oferi ajutor populației în caz de dezastre și accidente. Viața și sănătatea cetățenilor bulgari trebuie să fie principala prioritate”, a spus Radev (citat de TASS).

El a retrimis în parlament acordul spre revizuire. Premierul bulgar Nikolai Denkov și-a exprimat convingerea că în parlament veto-ul prezidențial va fi respins cu majoritate de voturi, a transmis postul național de televiziune.

Acordul presupune ca Ucrainei să-i fie livrate transportoarele blindate cu armament pe care Ministerul Afacerilor Interne al Bulgariei nu le folosește. Se preconiza ca Ucraina să primească în jur de 100 astfel de vehicule și piese de schimb aferente.

La sfârșitul lunii septembrie, Parlamentul bulgar a aprobat ca Ucrainei să-i fie furnizate rachete S-300 defecte. Autoritățile au explicat că Bulgaria nu are capacități proprii pentru remedierea defecțiunilor, dar că Ucraina poate repune în funcțiune aceste rachete. Ministrul bulgar al Apărării, Todor Tagarev, a precizat că Ucraina va primi doar rachete, ci nu sisteme S-300 complete.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    No, s-a trezit și Bulgaria? Zelenski a cam rămas pe uscat. Directoarea pentru buget a Casei Albe, Shalanda Young, a avertizat Camera Reprezentanților și Congresul că SUA sunt pe cale să-și epuizeze timpul și banii în efortul de a ajuta Ucraina. Dar nu-i nimic, pentru că noi, adică Marcel Ciolacu, în cadrul vizitei în SUA, s-a angajat în fața lui Antony Blinken că ,,România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse.” Grețos! Întreaga lui declarație (pe care mi-e scârbă s-o citez) denotă o atitudine slugarnică de cea mai joasă speță. O râmă are mai multă demnitate.

    • Gerula spune:

      Bravo…super spus…suntem niste lingai obedienti de gretosi iar limbricii de ls psd pnl si usr nu trebuie sa mai ajunga la butoanele puterii niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078