Hot News
Putin: Ieșirea din organizațiile pentru drepturile omului nu înseamnă renunțarea la Declarația Drepturilor
06/12
LUKOIL își va revizui strategia privind activele din Bulgaria
06/12

Putin a cerut adoptarea de decizii privind amnistierea anumitor categorii de femei

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

La ședința a Consiliului pentru Dezvoltarea Societății Civile și Drepturile Omului, Vladimir Putin a cerut să se găsească o soluție la problema amnistierii femeilor aflate în închisoare pentru infracțiuni non-violente, relatează RIA Novosti.

Se precizează că subiectul a fost ridicat de Eva Merkaceva, membră a Consiliului pentru Drepturile Omului. Ea l-a rugat pe președinte să grațieze toate femeile care au comis infracțiuni non-violente și care au copii minori. S-a vorbit, de asemenea, și despre cei care au comis pentru prima dată astfel de fapte, dar care nu au fost urmate de victime sau acestea nu sunt împotriva eliberării. Potrivit lui Merkaceva, acest gest de mărinimie din partea statului va schimba multe pentru întreaga țară.

Șeful statului a subliniat că exemplele oferite de Merkaceva sună convingător.

„Și cred că trebuie pregătite și adoptate decizii corespunzătoare, inclusiv de amnistiere a anumitor categorii de femei aflate în locuri de ispășire a pedepselor privative de libertate”, a spus Putin.

Președintele a abordat, de asemenea, tema pedepselor pentru infracțiunile legate de traficul de droguri. El a cerut să fie analizate cazurile în care înăsprirea responsabilității a dus la o reducere a criminalității și cazurile în care nu s-a întâmplat acest lucru. Potrivit lui Putin, așa-numita populație penitenciară este acum formată în mare parte din cei condamnați în temeiul acestui articol. El a subliniat că se impune cu siguranță necesitatea perfecționării sistemului. În același timp, președintele a adăugat că dacă îi întrebi pe părinții care și-au pierdut copiii din cauza abuzului de droguri despre posibila scădere a plafonului de răspundere pentru cei pe care ei îi consideră vinovați de moartea lor, „atunci probabil că nu ne-ar lăuda”.

În plus, la ședință s-a vorbit despre pedepse pentru infracțiuni economice. Potrivit șefului statului, pedepsele de șapte până la zece ani închisoare pentru fapte care nu pun în pericol viața sau sănătatea oamenilor sunt extrem de controversate. El a propus să fie sesizată Duma de Stat, Guvernul și opinia publică, precum și Curtea Supremă și Procuratura, pentru ca împreună să se gândească cum poate fi îmbunătățită atât legislația, cât și practica de aplicare a legii în astfel de cazuri.

În plus, în cadrul ședinței s-a ridicat problema perioadei în care inculpații se află în arest. După cum a remarcat Putin, în unele cazuri acest lucru durează prea mult, ceea ce este „în general inacceptabil”. El a subliniat că multe chestiuni problematice mai trebuie încă rezolvate.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cred că fiecare om, chiar dacă a greșit, mai are dreptul la o șansă. Dacă infracțiunile nu sunt grave, poate că eliberarea și găsirea unui loc de muncă va ajuta pe cel condamnat să se reintegreze în societate. Mai ales dacă sunt femei care au copii minori acasă, această decizie e bine venită. ,,Omul e făcut nu ca să târască după el lanțuri, ci să-și deschidă aripile.” (Victor Hugo)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091