Hot News
Putin a cerut adoptarea de decizii privind amnistierea anumitor categorii de femei
06/12
În Rusia au fost desemnați liderii inteligenței artificiale
06/12

LUKOIL își va revizui strategia privind activele din Bulgaria

Rafinăria de la Burgas/ Foto: RIA Novosti

LUKOIL a început revizuirea strategiei întreprinderilor sale care activează în Bulgaria, pe fondul schimbărilor considerabile a condițiilor de lucru, a anunțat compania rusă, citată de Interfax.

„Vor fi analizate diverse opțiuni, inclusiv vânzarea business-ului, proces în care vor fi atrași consultanți internaționali”, a precizat compania.

„Grupul LUKOIL investește activ în dezvoltarea activelor din Bulgaria de mai bine de 20 de ani. În special investițiile în rafinăria din Burgas au depășit 3,4 miliarde de dolari, ceea ce a transformat întreprinderea într-una dintre cele mai ecologice și înalt tehnologizate fabrici din Europa. În plus, „a fost creată o rețea modernă de desfacere, care include 220 de benzinării și 9 depozite de petrol, precum și operațiuni de buncherare a navelor și avioanelor. Derulând activități în Bulgaria, grupul respectă înaltele standarde mondiale de responsabilitate corporativă și socială, „, se spune în comunicat.

„Revizuirea strategiei este consecința adoptării de către organele guvernamentale ale Bulgariei a unor legi discriminatorii și a altor decizii politice inechitabile, părtinitoare în privința fabricii, care nu au nici o legătură cu reglementarea civilizată a marilor afaceri sau cu creșterea veniturilor bugetare ale țării”, explică LUKOIL.

„Furtuna politică amplificată artificial în jurul întreprinderii unei mari structuri comerciale internaționale care nu se află sub incidența sancțiunilor Uniunii Europene și ale Statelor Unite și care își îndeplinește toate obligațiile față de stat și angajați, dăunează afacerilor companiei LUKOIL, climatului investițional al Bulgariei și distruge inexorabil imaginea republicii în ochii întregului mediu de afaceri mondial, influențând negativ veniturile la bugetul de stat”, consideră producătorul rus.

LUKOIL va informa autoritățile țării despre acțiunile ulterioare ale companiei în privința activelor sale din Bulgaria.

LUKOIL a început să lucreze în Bulgaria în octombrie 1999, devenind proprietarul pachetului de control al rafinăriei Burgas, cu o capacitate de 8,8 milioane de tone. De asemenea, compania operează o rețea de peste 500 de benzinării în țară.

Bulgaria și alte câteva țări UE sunt scutite de interdicția impusă la importul de petrol rusesc până la sfârșitul anului 2024, dar Sofia a decis să renunțe la țițeiul rusesc începând din martie anul viitor. În plus, Bulgaria a introdus recent un impozit pe profit de 60% pentru rafinăria din Burgas, care va fi redus la 15% doar după vânzarea activului. De asemenea, uzina urmează să fie supusă unei modernizări în valoare de 500 de milioane de euro pentru a-i permite să prelucreze sorturi de petrol mai ușoare, care nu sunt de proveniență rusă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Renunțând la țițeiul rusesc, Bulgaria își sapă singură groapa. Tot mai multe țări, cu o conducere idiotă și vasală Statelor Unite, adoptă o atitudine masochistă, găsindu-și bucuria în propriile suferințe, decăderi și umiliri. Timp de 24 de ani Rusia a fost bună, le-a furnizat țițeiul de care aveau nevoie. Acum au hotărât că țițeiul rusesc nu mai e bun. Aștept să văd ce le oferă SUA și la ce preț. Lev Tolstoi spunea că ,,Dacă brusc ai devenit pentru cineva un om rău, atunci i-ai făcut prea mult bine.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100