Hot News
Cum a fost asasinat, în Regiunea Moscova, fostul deputat ucrainean, Ilia Kiva. Filmul evenimentelor
07/12
Putin: În următorii ani este posibilă o „adevărată revoluție” în economia mondială
08/12

Ambasadorul Antonov i-a răspuns lui Biden în privința unei confruntări directe între Rusia și Statele Unite

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov/ Foto: dailymoscow.ru

Discutând despre probabilitatea unei confruntări militare directe cu Rusia, Statele Unite au pierdut contactul cu realitatea, se arată în declarația ambasadorului Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, relatează RIA Novosti.

„Astfel de „povesti de groază” sunt fabricate pentru a justifica în fața contribuabililor și a forțelor politice cu mintea limpede sumele fabuloase cheltuite pentru ”descurajarea” Federației Ruse”, a spus diplomatul.

În încercarea de a „turna gaz” pe focul războiului ucrainean, Statele Unite „au pierdut complet contactul cu realitatea, discutând cu ușurință despre probabilitatea unei confruntări directe între forțele armate ale țărilor noastre”, a subliniat el.

„Acest tip de retorică provocatoare este inacceptabilă pentru o putere nucleară responsabilă”, a subliniat Antonov.

Ambasadorul a definit Washingtonul și „complexul său militar-industrial nesățios” ca fiind beneficiari direcți ai vărsării de sânge din Ucraina. Confirmarea acestui lucru este noul pachet de ajutor acordat de SUA „neonaziştilor ieșiți din minți de la Kiev”.

Antonov a îndemnat autoritățile americane „să-și revină în fire și să nu mai semene haos pretutindeni în lume”, în încercarea de a salva de la declin hegemonia SUA.

La începutul acestei săptămâni, președintele american Joe Biden a declarat că, după victoria ei în conflictul din Ucraina, Rusia va ataca țările NATO. Coordonatorul Casei Albe pentru Comunicații Strategice, John Kirby, a catalogat drept foarte probabilă participarea armatei americane într-o confruntarea cu trupele ruse, în cazul victoriei acestora în operațiunea militară specială.

Rusia a subliniat în mod repetat că nu reprezintă o amenințare pentru nici una dintre țările NATO, dar că nu va rămâne indiferentă la acțiuni potențial periculoase pentru interesele ei. În același timp, Moscova rămâne deschisă dialogului, dar pe bază de egalitate, iar Occidentul trebuie să renunțe la cursul de militarizare a continentului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    SUA au la conducere oameni iresponsabili, unii chiar bolnavi psihic. Încercarea de a-și justifica eșecul și sumele imense trimise în Ucraina prin tot felul de declarații privind Rusia este o modalitate perfidă de a se disculpa. Pentru că nu a reușit să convingă Congresul să aprobe un buget suplimentar Kievului, vicleanul Biden a rostit o pledoarie pătimașă în favoarea Ucrainei, aducând acuzații grave și mincinoase împotriva Rusiei. Zice senilul Biden: ,,Nu-l putem lăsa pe Putin să câștige! Repet, nu putem permite așa ceva! Partizanatele meschine și disputele politice nu pot sta în calea responsabilității noastre de națiune-far a lumii. Lumea întreagă stă la propriu cu ochii pe noi.” Alo, tipul ăsta și-a întrerupt tratamentul, nu-și mai ia pastilele? Cineva să i le administreze forțat, că a luat-o razna rău de tot. Și să-l mai informeze cineva că Putin a câștigat de mult acest conflict. Da, lumea întreagă stă cu ochii pe SUA, dar nu ca spre o națiune-far, ci ca spre un vas Titanic eșuat lamentabil în care o orchestră dirijată de Biden mai cântă pe o punte aflată deja sub ape. Câtă înfumurare există în el! Și ca să argumenteze și mai mult necesitatea adoptării pachetului financiar masiv pentru Kiev el invocă riscul extinderii conflictului din Ucraina, prin aceasta instigând la ură față de Rusia și semănând teamă în lume. Vorbele lui sunt iresponsabile și foarte periculoase. Citez: ,,Dacă Putin cucerește Ucraina, nu se va opri acolo. Dacă va continua și va ataca un aliat din NATO, atunci vom fi într-o situație pe care nu o dorim și pe care nu o avem astăzi: trupe americane luptând împotriva armatei ruse. Noi suntem motivul pentru care Putin nu a călcat în picioare Ucraina și nu a trecut mai departe.” Informațiile date de Biden sunt la fel de ,,precise” ca și cele referitoare la armele lui Saddam Hussein? Este o sursă credibilă, ce să spun… Nici Zelenski nu era capabil de o asemenea minciună! Dacă Putin dorea să cucerească Ucraina, o cucerea de mult, nu se împiedica de niște yankei rumegători de gumă și nu se temea de unul ca Biden. O mare diferență dintre Rusia și SUA este că prima are un președinte responsabil, lucid și echilibrat, care nu vorbește aiurea și nici nu ia decizii iresponsabile. Că SUA a provocat conflictul din Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei, deja se știe. A eșuat și e prea rușinos pentru americani. Că SUA urmărește declanșarea unui alt conflict, de data asta într-o țară membră NATO, ne-a avertizat deja Biden. Numai că președintele Putin nu se va lăsa atras într-o capcană. Rusia n-a amenințat și nici n-a atacat vreo țară membră NATO. În Ucraina nu a făcut decât să-și apere poporul bombardat timp de 8 ani de către ucraineni. Dar dacă Biden întinde coarda și vreun american încearcă să pună piciorul pe pământ rusesc, să știe că-i ia mama dracului pe toți! Până atunci, cineva să-i administreze un tratament adecvat acestui bolnav periculos numit Biden. Nu de alta, dar are la îndemână butoanele nucleare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875062