Hot News
Duma de Stat a adoptat legea privind interzicerea telefoanelor la cursuri
07/12
Ambasadorul Antonov i-a răspuns lui Biden în privința unei confruntări directe între Rusia și Statele Unite
08/12

Cum a fost asasinat, în Regiunea Moscova, fostul deputat ucrainean, Ilia Kiva. Filmul evenimentelor

Ilia Kiva/ Foto: tv360/ dzen.ru

Comitetul de Investigații al Rusiei a deschis un dosar penal după asasinarea fostului deputat al Radei Supreme a Ucrainei, Ilia Kiva, în districtul Odințovo din Regiunea Moscova, a anunțat Olga Vradii, reprezentantul oficial al direcției regionale a Comitetului de Investigații al Rusiei, relatează Rambler.ru.

Vradii a precizat că la acest caz lucrează cei mai experimentați anchetatori și criminaliști.

Kiva a fost împușcat pe 6 decembrie pe teritoriul hotelului Velich Country Club. Politicianul a fost ucis cu două focuri de armă – mai întâi a fost rănit în piept, după care ucigașul a mai tras un foc de control în cap.

În cazul acestei crime a ieșit la iveală un element ciudat. S-a constatat că acest complex de case pe teritoriul căruia a fost comisă infracțiunea era bine păzit și era aproape imposibil ca persoane străine să pătrundă înăuntru.

S-a aflat, de asemenea, că ucigașul a folosit o armă cu amortizor. Surse din interiorul organele de ordine au declarat pentru agenția TASS că politicianul a fost împușcat probabil cu un pistol. Arma crimei nu a fost găsită încă.

Kiva, considerat o amenințare pentru Zelenski

Fostul deputat ucrainean a fost o amenințare pentru președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a subliniat analistul Igor Korotcenko, redactor-șef al revistei ”Naționalnaia oborona” (Apărarea națională, n.r.). Potrivit spuselor sale, Kiva ajunsese la concluzia că regimul Zelenski s-a dovedit un dușman al poporului ucrainean, iar pe posturile de televiziune rusești el se afișa ca oponent al președintelui.

„În consecință, a fost întreprinsă o operațiune de lichidare a fostului deputat, acțiune desfășurată de serviciile speciale ucrainene”, a spus expertul.

Politologul Aleksandr Kazakov, consilier al primului șef al Republicii Donețk, a declarat, la rândul său, că, în opinia lui, asasinarea lui Kiva este o încercare de intimidare a fugarilor ucraineni.

”O ideologie pur banderovistă: nu știm să luptăm, dar îi vom găsi și ucide. Este un act de intimidare”, a spus Kazakov pentru Izvestia.

În Ucraina, a fost confirmată implicarea în crimă

Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării (GUR) al Ucrainei a confirmat, prin vocea reprezentantului său, Andrei Iusov, lichidarea fostului deputat Ilia Kiva. „Putem confirma că Ilia Kiva – s-a dus, iar de această soartă vor avea parte și alți trădători ai Ucrainei”, a declarat Iusov în cadrul unui telemaraton.

Fost consilier al șefului Biroului președintelui Ucrainei, Aleksei Arestovici (inclus pe lista teroriștilor și extremiștilor a Rosfinmonitoring) a pus la îndoială vorbele lui Iusov.

„Încercarile GUR de a-și însuși, prin intermediul presei, meritele altora, începând cu Podul Crimeii, îmi provoacă de mult o stare constată de uluire”, a spus el. În opinia lui, cineva dezinformează în mod regulat mass-media, poporul ucrainean și partenerii occidentali și, de asemenea, ațâță serviciile speciale una împotriva celeilalte, punându-i în pericol pe cei care „își fac cu onestitate meseria lor grea”.

Rusia: Asasinarea lui Kiva este terorism de stat

Comunitatea internațională trebuie să condamne uciderea fostului deputat al Radei Supreme, a declarat șeful Comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat a Rusiei, Leonid Sluțki. În caz contrar, a subliniat parlamentarul, acest lucru ar însemna acoperirea terorismului de stat în Ucraina.

Anterior, Kirill Vîșinki, membru în Consiliul pentru Drepturile Omului de pe lângă președintele Rusiei, a spus, de asemenea, că uciderea lui Kiva a fost un act terorist. El a menționat că Serviciul de Securitate al Ucrainei și-a asumat rapid responsabilitatea pentru moartea acestuia.

„Acești oameni folosesc teroarea în propriile scopuri propagandistice – este evident acest lucru”, a spus activistul pentru drepturile omului.

Președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Grigori Karasin, a cerut, de pe altă parte, o anchetă amănunțită a crimei.

„Bănuiesc că este de rău. Problema este că Ilia Kiva a fost un om deosebit de principial și se pronunța foarte des împotriva actualului regim de la Kiev, vorbea cu multă patimă, dar bine argumentat. Nu pot anticipa rezultatul anchetei, dar (…) este clar de unde bate vântul în acest caz”, a afirmat expertul.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nu cred că va fi tras cineva la răspundere. În cazul celorlalte asasinate a fost condamnat cineva? Nu. Peste mulți ani poate se va afla făptașul sau se va găsi un țap ispășitor. Câți își vor mai aduce aminte ce s-a întâmplat acum? Este victima unui sistem, victima unei lumi nebune. Kiva, Dughina, Tatarski sunt morți. Criminalii sunt liberi și sunt vii. Asta e diferența. Dumnezeu să-i ierte pe toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089