Hot News
Deripaska: Într-un an, tranzacțiile în monedă chineză s-au dublat
07/12
Cum a fost asasinat, în Regiunea Moscova, fostul deputat ucrainean, Ilia Kiva. Filmul evenimentelor
07/12

Duma de Stat a adoptat legea privind interzicerea telefoanelor la cursuri

Foto: rg.ru

„Părinții și profesorii cer de mult ca la orele de clasă să fie interzisă utilizarea telefoanelor mobile. Amendamentele aduse vor spori nivelul de disciplină, iar atenția copiilor nu va mai fi tulburată de smartphone-uri”, a spus președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin. Potrivit aprecierilor sale, decizia luată va crește calitatea actului educațional, precum și autoritatea profesorului. Noutățile introduse în textul legii vor facilita comunicarea directă în sala de clasă”. „Este un lucru important, având în vedere că, astăzi, mulți copii sunt reali dependenți de telefoanele mobile și întâmpină dificultăți în comunicarea socială”, a subliniat Volodin.

Versiunea proiectului de lege adoptată în primă lectură în noiembrie prevedea că utilizarea smartphone-urilor la ore este permisă în scopuri educaționale.

Conform amendamentului introdus la a doua lectură, utilizarea telefoanelor mobile la ore va fi interzisă, chiar și în scop educațional.

Prim-vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru Știință și Învățământ Superior, deputatul grupului parlamentar al partidului ”Rusia Unită”, Aleksandr Majuga, a subliniat că acest amendament concretizează condițiile de utilizare a mijloacelor de comunicare: „Nu este permisă utilizarea lor în timpul orelor de curs la școală, cu excepția cazurilor în care apare o amenințare la viața sau sănătatea elevilor”.

Șefa Comisiei pentru Educație al Dumei de Stat, Olga Kazakova, a explicat că, dacă va fi nevoie, la orele de curs pot fi folosite, în scopuri educaționale, gadgeturile școlii, nu cele personale.

Potrivit legii, telefoanele pot fi folosite doar în situații legate de apariția unui pericol la adresa vieții sau sănătății elevilor sau angajaților unei organizații de învățământ.

Computerele, tablele interactive – toată această tehnologie nu va fi interzisă la ore. Amendamentele prevăd că interdicția se aplică „comunicațiilor radiotelefonice mobile”, adică telefoanelor și altor dispozitive în care este introdusă o cartelă SIM și care pot îndeplini aceleași funcții ca și un telefon.

Liderul Partidului Liberal-Democrat (LDPR), Leonid Sluțki, a subliniat, comentând proiectul de lege, că grupul parlamentar al partidului său se opune interdicțiilor stricte și este pentru dezvoltarea creativității tinerilor. „Dar aici este vorba de disciplină. Nu trebuie să corespondezi, nu trebuie să stai pe chat, să te joci, trebuie să înveți”, a spus parlamentarul. „De aceea, susținem proiectul de lege cu formulările pe care le cuprinde”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este foarte bună această lege, mai ales că și părinții sunt de acord că folosirea telefoanelor mobile la cursuri nu este benefică elevilor. Adoptarea acestei legi demonstrează că Rusia e preocupată de viitorul copiilor. Educația nu se poate realiza în condițiile în care atenția este distrasă de telefoanele mobile, iar comunicarea directă profesor-elev este astfel afectată. Este îngrijorător faptul că folosirea excesivă a telefoanelor mobile și a tuturor tehnologiilor asemănătoare a produs o dependență față de ele. Este tot atât de periculoasă ca și dependența de droguri, de jocuri de noroc, de alcool. Rusia a văzut cum în SUA și Occident calitatea învățământului a scăzut, cum ies de pe băncile școlilor tineri analfabeți funcțional, dar cu o diplomă în mână, cum școlile s-au transformat în azile de proști, în temple ale lenei și al timpului pierdut sau în locuri unde elevii își împușcă profesorii. Unde nu există disciplină se instaurează haosul, unde nu există educație se instaurează incultura și prostia. Rusia nu-și permite să piardă generații de copii și tineri. Acum ceva timp Rusia a renunțat la sistemul idiot de învățământ tip Bologna și a trecut la cel anterior, unul normal. O decizie bine gândită! Actuala lege este spre folosul copiilor. Felicitări celor care au gândit și au adoptat această lege. O țară dăinuie prin cultură și civilizație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093