Hot News
Consiliul Federației a stabilit data alegerilor prezidențiale: 17 martie 2024
07/12
Duma de Stat a adoptat legea privind interzicerea telefoanelor la cursuri
07/12

Deripaska: Într-un an, tranzacțiile în monedă chineză s-au dublat

Foto: Depositphotos

În ultimul an, numărul tranzacțiilor în yuani chinezești s-a dublat pe fondul politicii de sancțiuni promovate de SUA și UE, a scris omul de afaceri Oleg Deripaska pe pagina sa de pe rețeaua Telegram, informează Gazeta.ru.

Potrivit antreprenorului, acest lucru demonstrează „succesul” măsurilor occidentale. El a menționat, totodată, că peste 4 ani volumul tranzacțiilor în yuani poate depăși acest indice în euro.

„Iar cu asta, sancțiunile pot fi considerate un exercițiu terminat”, a concluzionat omul de afaceri.

După cum menționează, în context, publicația Gazeta.ru, la mijlocul lunii octombrie, Occidentul a constatat că yuanul este tot mai folosit în efectuarea de plăți internaționale pe fondul înrăutățirii relațiilor dintre Occident și Rusia și China. Potrivit SWIFT, cota yuanului a atins un maxim istoric de 5,8% în septembrie, dar a scăzut la 5,12% în octombrie.

Potrivit Financial Times, yuanul chinezesc a depășit euro în clasamentul celor mai utilizate valute, ocupând locul doi după dolarul american, care deține supremația, cu o cotă de 84,15%. Ponderea yuanului continuă să crească, atingând un nou record, în timp ce cota euro a scăzut la 5,43%. Dolarul s-a menținut constant, cu o ușoară scădere din decembrie anul trecut, evidențiind dominația sa în economia globală.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    SUA și Occidentul se pot spăla pe cap cu sancțiunile lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875185