Hot News
Putin: În următorii ani este posibilă o „adevărată revoluție” în economia mondială
08/12
Majoritatea rușilor consideră că Putin trebuie să candideze pentru un nou mandat
08/12

Până unde pot ajunge americanii în fanteziile lor

Foto: Serviciul de presa al MAE rus

Ankara, Moscova și Teheranul nutresc aceeași îngrijorare în fața încercării jucătorilor extraregionali occidentali – în persoana SUA, a UE și a Franței, ca membru separat al comunității europene – de a interveni în procesele regionale. Sunt mai mult decât suficiente motivele de a considera Occidentul colectiv ca fiind absolut neinteresat de stabilizarea situației din Transcaucazia, scrie orientalistul Iuri Mavașev, într-un editorial pentru ziarul Vzgliad.

Expertul consideră simptomatic faptul că revista americană Time definește Azerbaidjanul drept o „dictatură bogată în petrol” pe care Statele Unite trebuie „să o tragă la răspundere” pentru o presupusă epurare etnică în Karabah.

În același material se afirmă, practic, că, sub acoperirea exercițiilor azero-turce, Ankara ”va invada cu siguranță Armenia”, cu ocazia centenarului său, pe 29 octombrie.

În fanteziile lor, americanii au mers atât de departe încât au afirmat despre președintele Rusiei, Putin, că este interesat de un astfel de ”atac”, pentru a ”pedepsi”, chipurile, autoritățile armene pentru cursul lor pro-occidental. În general, prin voia sorții, Rusia, Turcia și Iranul se regăsesc de aceeași parte a baricadelor.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    SUA au fost și sunt agitatoare, care mereu au provocat zâzanie între state cu scopul de a se produce un conflict. Din asta se hrănesc, din asta trăiesc. Au fantezii bolnave și periculoase. Sunt lipsite de conștiință, dar dornice de putere și iubitoare de bani, mereu ahtiate de interese materiale. În lume persistă sentimentul că America mereu atrage pe fiecare într-un alt război, că mereu caută niște victime. Cine este atent și nu se lasă atras în capcană, supraviețuiește; cine nu este atent, are soarta pecetluită. Rămân la convingerea că America este un stat satanizat, condus de niște demonizați. Acolo își are sediul necuratul, pentru că doar el este iubitor de haos, război, ură. ,,Vai vouă, pământule și mare, fiindcă diavolul a coborât la voi având mânie mare, căci știe că timpul lui e scurt.” (Apoc. 12, 12)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875182