Hot News
Până unde pot ajunge americanii în fanteziile lor
08/12
Consiliul de Securitate al Rusiei, despre impactul furtunii din Marea Neagră asupra câmpurilor de mine
08/12

Majoritatea rușilor consideră că Putin trebuie să candideze pentru un nou mandat

Foto: vz.ru

Majoritatea rușilor chestionați de Fondului ”Opinia Publică” (FOM) sunt de părere că președintele Rusiei, Vladimir Putin, trebuie să candideze pentru un nou mandat, a anunțat directorul de proiecte al FOM, Larisa Pautova, citată de RIA Novosti.

La întrebarea ce ar trebui să facă Putin în 2024, 70% au răspuns că președintele trebuie să candideze pentru un nou mandat. În același timp, 15% dintre repondenți consideră că actualul șef al statului trebuie să renunțe la funcția prezidențială, dar să rămână în conducerea țării într-o altă funcție. Doar 8% cred că Putin trebuie să iasă din politică, iar 7% nu au știut ce să răspundă.

La întrebarea ce sentimente, emoții le trezește, în ultima perioadă, președintele, 44% dintre participanții la sondaj au indicat încredere, 34% – speranță, 31% – calm, încredere în viitor, 30% – mândrie, 16% – recunoștință, 9% – simpatie, dragoste.

În același timp, 11% dintre repondenți au indicat îngrijorare, dezamăgire a fost răspunsul dat de 7% dintre persoanele chestionate, 6% au indicat neîncredere, frică, 3% – rușine, iar 2% – antipatie. 4% dintre ruși sunt indiferenți față de șeful statului, iar 3% nu au știut ce răspuns să dea.

În plus, mai mult de jumătate dintre repondenți (67%) au anunțat că activitatea lui Putin răspunde intereselor unor oameni ca ei, 22% consideră că mai degrabă nu răspunde.

La întrebarea dacă Putin înțelege sau nu ce-i preocupă pe oamenii obișnuiți, care sunt nevoile sau interesele lor, 74% au răspuns afirmativ, 18% au răspuns negativ.

De asemenea, conform FOM, 77% dintre ruși cred că tinerii au, în țară, posibilitatea de a se realiza, de a găsi utilitate pentru abilitățile lor și de a obține succes în viață. 15% cred că tinerii nu au perspective.

În același timp, mai mult de jumătate (63%) dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani au declarat că acum tinerii au mai multe șanse și oportunități de a obține succes în viață și de a-și realiza dorințele decât în urmă cu 5 ani.

Pe 1 decembrie, FOM a anunțat că 75% dintre cetățenii țării au încredere în Vladimir Putin, iar 77% aprobă activitățile acestuia. Un sondaj efectuat cu o săptămână mai devreme a arătat un nivel ușor mai ridicat de încredere în președinte. Atunci 76% dintre ruși au spus că au încredere în Putin.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dar nici nu se pune problema că nu ar candida. Este exclus! Rușii îl doresc în continuare ca președinte. Dacă aș putea, l-aș vota cu ambele mâini. Cetățenii multor țări ar vrea să aibă un asemenea președinte dar, din păcate, au parte de incompetenți și trădători. Legați-vă strâns uniți de Vladimir Putin, fiți alături de el, ajutați-l ca să vă poată ajuta în continuare. Vor veni vremuri și mai grele, dușmanii Rusiei stau cu ochii pe ea. Legați-vă de președintele vostru ca de un catarg al unei corăbii, care este Rusia, la fel cum a făcut Ulise, că va veni furtună mare și ,,sirenele” vor începe să cânte și să vă încânte cu vraja lor, vor încerca să vă dezbine și să vă despartă de cel ce conduce ,,corabia”. Nu-l lăsați singur pe acest mare președinte și mare om, că mare binecuvântare și mare câștig este pentru Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875066