Hot News
Parlamentarii bulgari s-au încăierat din cauza transportoarelor blindate dezafectate destinate Kievului
09/12
Tragedie. Tucker Carlson a făcut o declarație șocantă despre Rusia
10/12

Asasinarea politicianului ucrainean Kiva. Farhan Haq (ONU) a condamnat pedepsele extrajudiciare

Foto: @kivailya/ RIA Novosti

Pedepsele extrajudiciare reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului, a declarat pentru RIA Novosti adjunctul purtătorului de cuvânt al Secretarului General al ONU, Farhan Haq, comentând asasinarea fostului deputat al Radei Supreme, Ilia Kiva, în Regiunea Moscova, relatează RIA Novosti.

„Am văzut informațiile din presă referitoare la acest eveniment și, din câte am înțeles, a început deja o anchetă. Aș dori să amintesc faptul că pedepsele extrajudiciare, pedepsele aplicate fără un proces legal sau arbitrare constituie încălcări grave ale drepturilor omului”, a spus Haq.

Trupul neînsuflețit al fostului deputat ucrainean a fost găsit miercuri în satul Suponevo, districtul orășenesc Odințovo, din Regiunea Moscova.

A fost deschis un dosar penal pentru omor. Conform datelor preliminare ale anchetei, seara, pe teritoriul unuia dintre complexele de vile din Suponevo, o persoană necunoscută l-a împușcat Kiva cu o armă neidentificată. Politicianul a murit pe loc din cauza rănilor suferite. Miercuri, un reprezentant al Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Ucrainean al Apărării, Andrei Iusov, a declarat că Ilia Kiva a fost ucis „în timpul unei operațiuni speciale a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU)”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Da, m-am lămurit de toți cei care dau din gură toată ziua despre drepturile omului, de toate organizațiile care apără drepturile omului în mod părtinitor. Pentru unii se aplică ,,dreptul” omului, iar pentru alții ,,stângul” omului. Nu te poți baza pe nici o organizație ca să-ți facă dreptate. Toate ascultă de Washington, de acolo se împarte așa zisa ,,dreptate”. Farhan Haq, stai jos! Ai de la mine nota 4 și te declar corigent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048