Hot News
Nivelul de încredere al rușilor în Putin a depășit 78%
09/12
Reacții internaționale la decizia lui Putin de a candida
09/12

Un anunț absolut spontan. Peskov, despre decizia lui Putin de a candida la prezidențiale

Kremlin. Președintele rus, Vladimir Putin, în timpul ceremoniei de decorare a Eroilor Rusiei/ Foto: TASS

Anunțul făcut de președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu privire la intenția de a participa la alegerile prezidențiale din 2024, după ceremonia de decorare a Eroilor Rusiei, nu a fost pregătit dinainte și s-a dovedit absolut spontan, a declarat secretarul de presă al șefului statului, Dmitri Peskov, relatează Fontanka.

„O (decizie) absolut spontană. Pe de altă parte, el a reacționat la apelul eroilor noștri. Prin urmare, da, a fost reacție la apelul oamenilor”, a subliniat Peskov.

Reprezentantul Kremlinului a precizat, totodată, că, în ceea ce privește campania electorală pentru realegerea pentru un nou mandat prezidențial, ea început doar de-facto, pentru că Putin nu a îndeplinit încă toate formalitățile. „Trebuie să-și înregistreze candidatura, să îndeplinească toate formalitățile necesare și numai după aceea va deveni candidat la președinție în timpul campaniei electorale”, a detaliat Peskov, citat de TASS.

În plus, secretarul de presă al șefului statului se așteaptă ca Vladimir Putin să participe la congresul partidului ”Rusia Unită”.

Vladimir Putin a anunțat, vineri, că își va înainta candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024. Este ceea l-au rugat Eroii Rusiei după ceremonia de decorare a acestora cu medalia ”Steaua de Aur”. Unul dintre cei care l-au rugat pe Putin să candideze pentru un nou mandat a fost Eroul Republicii Donețk, Artiom Joga. Serviciul de presă de la Kremlin a publicat înregistrarea video cu Vladimir Putin care-și anunță intenția de a candida pentru un nou mandat.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este o decizie mult așteptată de cetățenii ruși. Deși pe plan mondial este o perioadă foarte dificilă, Vladimir Putin a hotărât că Rusia merită acest sacrificiu. Pentru că este un adevărat sacrificiu și o mare responsabilitate pe care și-o asumă. Dar va reuși, fiindcă este un om loial țării, serios și foarte muncitor. Cel mai mult cred că i se potrivește îndemnul reginei Izabela către Cristofor Columb: ,,Plutește drept înainte și dacă pământul pe care-l cauți nu există încă, fii sigur că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru a-ți răsplăti îndrăzneala.” Mult succes, Vladimir Vladimirovici Putin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048