Hot News
Un anunț absolut spontan. Peskov, despre decizia lui Putin de a candida la prezidențiale
09/12
Parlamentarii bulgari s-au încăierat din cauza transportoarelor blindate dezafectate destinate Kievului
09/12

Reacții internaționale la decizia lui Putin de a candida

Președintele Rusiei, Vladimir Putin/ Foto: lenobl.ru

Victoria lui Putin la alegerile prezidențiale din 2024 este aproape garantată, pentru că nu se va confrunta cu vreun adversar serios. Este principala idee care se desprinde din articolele apărute în presa străină pe tema deciziei președintelui de a participa la alegerile din 2024. Agenția URA.RU a selectat câteva fragmente din materialele marilor publicații mondiale, care au reacționat la anunțul făcut de Vladimir Putin.

India

”Putin și-a consolidat puterea în toată Rusia, și, de aceea este aproape sigur că va câștiga aceste alegeri”, scrie ziarul Navbharat Times. În articol se arată că, pentru Putin, anul 2024 va fi unul aparte. În plus, el poate primi vești pozitive de la Kiev.

Brazilia

„Având în vedere sistemul politic al Rusiei, victoria lui Putin este practic garantată”, consideră autorul unui articol din publicația Globonews.

Semnatarul materialului subliniază că nici revolta Companiei militare private Wagner, nici operațiunea specială din Ucraina nu au influențat ratingul președintelui rus. În momentul de față, el este la o cotă ridicată.

China

„Așa cum este surprins de fotografi, Putin este, totodată, „un tip aparte” <…> Imaginea lui Putin de „tip aparte” completează latura sa „blândă”. <…> Astăzi, omul cunoscut drept „cel mai respectat politician al Rusiei” continuă să se confrunte cu noi provocări și oportunități”, anunță China News.

Se precizează că Putin „tipul aparte” poate fi văzut în fotografiile făcute la vânătoare, când călărește sau când sare în apa înghețată.

„În calitate de președinte, Putin acordă o mare importanță relațiilor dintre Rusia și China” Agenția îl descrie pe liderul de la Kremlin drept „cel mai respectat politician din Rusia”, se arată în materialul din China News Service.

Publicația a calculat că președintele rus a avut, în ultimii 10 ani, peste 40 de întâlniri cu lideri din China.

Franţa

„Nici o surpriză. Alegerile din 2024 ar trebui să fie o formalitate pentru Vladimir Putin, care se bucură de sprijinul statului și de absența oricărei dispute publice”, scrie BFM TV.

Autorul adaugă că oponenții lui Putin califică alegerile prezidențiale din Federația Rusă drept o „ficțiune a democrației”. Între timp, susținătorii liderului rus evocă rezultatele sondajelor de opinie, conform cărora rata de aprobare în rândul rușilor depășește 80%.

„După un 2022 marcat de… o salvă de sancțiuni occidentale, Vladimir Putin se află, la sfârșitul anului 2023, într-o poziție mai bună datorită eșecului contraofensivei [Ucrainei]”, estimează publicația ”20 minutes”.

În opinia publicației, liderul rus este foarte avantajat de slăbirea sprijinului pentru Kiev din partea Americii și a Europei.

Africa de Sud

„Putin nu se va confrunta cu niciun adversar serios”, scrie News24, citând analiști.

„Putin nu are concurență politică serioasă în interiorul țării”, relatează The Times.

Turcia

„Putin a făcut declarația mult așteptată. Vestea a devenit breaking news pentru mass-media”, se arată în articolul din Haber 7.

Nu a urmat nici o evaluare din partea presei turce.

Germania

„Se estimeză că adversarii lui Putin nu au nici o șansă. Kremlinul se așteaptă ca Putin să înregistreze un rezultat record în alegeri”, scrie Tagesspiegel.

Autorul materialului amintește că președintele Federației Ruse se poziționează ca un luptător împotriva extinderii pozițiilor NATO spre Est și împotriva dorinței de supremație a Statelor Unite.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Oamenii mari sunt ca meteorii care se mistuie pentru a lumina Universul. Este o onoare pentru mine să fiu contemporană cu un asemenea mare conducător, Vladimir Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098