Hot News
Putin: Industria rusă de apărare prinde viteză, iar în Ucraina toate se termină
11/12
Pierre Lellouche: Atitudinea disprețuitoare față de Rusia a fost o greșeală
11/12

Lavrov: Conflictul din Ucraina a făcut Rusia mai puternică

Serghei Lavrov/ Foto: RIA Novosti

Rusia a devenit mai puternică ca urmare a conflictului ucrainean declanșat de Statele Unite, la fel cum a devenit mai puternică după victoria asupra lui Napoleon Bonaparte și Adolf Hitler, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

„La începutul secolului al XIX-lea, Napoleon a adunat aproape toată Europa pentru a ataca Rusia. L-am învins și am devenit mai puternici după această agresiune. La mijlocul secolului trecut, Hitler a făcut același lucru: și-a subordonat majoritatea țărilor europene, pentru a porni o agresiune împotriva Rusiei. Și el a fost înfrânt, iar noi am devenit mai puternici după acel război”, a spus ministrul, adresându-se, în regim online, participanților la Forumul de la Doha.

„Rezultatul războiului declanșat de Statele Unite împotriva Rusiei cu folosirea Ucrainei se vede deja… pentru noi, dar, pentru că veni vorba, și pentru alții care vor simți acest rezultat mai târziu, principalul rezultat este că Rusia a devenit deja mult mai puternică decât a fost până la aceste evenimente și așa va fi după încheierea războiului”, a adăugat Lavrov.

Rusia a lansat operațiunea militară specială în Ucraina pe 24 februarie 2022. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a definit obiectivul ei ca fiind „protejarea oamenilor care timp de opt ani au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev”. El a menționat că operațiunea specială a fost o măsură forțată, Rusiei „nefiindu-i lasată nici o șansă de a proceda altfel, riscurile din domeniul securității fiind de așa natură, încât a fost imposibil să se răspundă cu alte mijloace”.

Rusia a trimis anterior o notă țărilor NATO cu privire la livrările de arme către Ucraina. Șeful MAE rus, Serghei Lavrov, a subliniat că orice transport ce conține armament pentru Ucraina va deveni țintă legală pentru Rusia. Ministerul de Externe a declarat că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme Ucrainei. Kremlinul a subliniat că pomparea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ. Lavrov a mai declarat că Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflictul din Ucraina, inclusiv nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin pregătirea cadrelor militare pe teritoriile Marii Britanii, Germaniei, Italiei și ale altor țări.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Orice nenorocire care s-a abătut asupra Rusiei a făcut ca acest popor să devină mai puternic, mai unit. Poporul rus s-a călit, așa cum se călește oțelul. N-au reușit s-o cucerească nici Napoleon și nici Hitler. N-au reușit s-o cucerească și nici s-o îngenuncheze noii războinici: SUA, NATO și toți aliații. Și nici nu vor reuși vreodată! Șansele sunt mult mai mari să piară toată această lume decât să piară Rusia. Au subestimat Rusia, iar aroganța și pretenția Statelor Unite că sunt mai presus de toate statele lumii este de-a dreptul revoltătoare. În 12 septembrie 2013 revista ,,New York Times” publica un articol scris de Vladimir Putin în care președintele rus argumenta că SUA au amenințat ordinea mondială stabilită după Marele Război Patriotic. Articolul a fost scris în perioada în care Obama cerea aprobarea Congresului pentru o posibilă acțiune militară în Siria. Putin a criticat atunci pretenția la ,,excepționalism american” a lui Obama, scriind că: ,,Este extrem de periculos să-i încurajezi pe oameni să se vadă excepționali, indiferent de motivație. Există țări mari și țări mici., bogate și sărace, unele cu îndelungate tradiții democratice și altele care încă își caută drumul spre democrație. Toate sunt diferite, dar atunci când cerem binecuvântarea Domnului, nu trebuie să uităm că Dumnezeu ne-a crea egali.” Napoleon și Hitler s-au crezut invincibili și au sfârșit lamentabil. SUA se crede în continuare invincibilă și va sfârși la fel. Poate aduna în jurul ei Occidentul și NATO că tot nu pot învinge Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093