Hot News
Lavrov: Conflictul din Ucraina a făcut Rusia mai puternică
11/12
SVR: UE îi consideră pe Zalujnîi și Budanov drept succesorii lui Zelenski
11/12

Pierre Lellouche: Atitudinea disprețuitoare față de Rusia a fost o greșeală

Militarii ucraineni repară șenilele unui BMP-1 în Avdiivka, Ucraina/ Foto: AFP

Ignorarea intereselor Federației Ruse de către țările occidentale a condus la conflictul ucrainean, a declarat fostul secretar de stat pentru afaceri europene al ministerului francez de Externe, Pierre Lellouche, scrie agenția URA.ru.

„Greșeala recunoscută de decenii de o mare parte dintre strategi este ignorarea poziției Rusiei, care consideră inadmisibilă aderarea Ucrainei la NATO”, a spus Lellouche pentru ziarul Le Journal du Dimanche. Potrivit spuselor sale, conflictul din Ucraina nu ar fi existat dacă s-ar fi ajuns la un compromis privind statutul Ucrainei.

El a menționat că statutul de neutralitate al Ucrainei este o problemă existențială pentru Federația Rusă. Lellouche a subliniat că interesele Rusiei trebuie luate în considerare când, după încheierea conflictului din Ucraina, se va forma o nouă arhitectură de securitate în Europa. El nu a fost de acord cu punctul de vedere occidental, conform căruia Federația Rusă ar fi, chipurile, o amenințare pentru Europa. Lellouche a declarat că negocierile de pace vor avea loc ținând cont de poziția Rusiei.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a spus că Occidentul nu va putea niciodată să zdrobească Rusia. Locotenent-colonelul în retragere al armatei americane Daniel Davis a spus că declarația șefului Pentagonului, Lloyd Austin, despre amenințarea tot mai mare din partea Federației Ruse este o absurditate, transmite postul TV 360.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Mereu au ignorat Rusia și mereu au provocat-o. Rusia nu este o amenințare pentru nimeni atâta timp cât suveranitatea și intergritatea ei nu sunt amenințate. Doar atunci este obligată să riposteze. Greșeala țărilor occidentale și a NATO este că se lasă manipulate de SUA. Atitudinea lor este la fel cu cea a Statelor Unite. Răul cel mare vine din America. De acolo pornește totul. Vladimir Putin declara în 2014 (în contextul revoltelor din Ucraina): ,,Uneori am sentimentul că undeva peste balta aia uriașă, în America, oamenii stau într-un laborator și fac experimente, la fel ca și cu șobolanii, fără să înțeleagă de fapt consecințele acțiunilor lor.” Și n-a avut dreptate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875208