Hot News
La Moscova, arheologii au descoperit, în 2023, aproximativ 9.000 de obiecte unice
12/12
Mișustin: Cu cine continuă să coopereze Rusia, în ciuda sancțiunilor
13/12

Putin: Constituția actualizată stabilizează Rusia și îi ajută pe oameni

La 12 decembrie se sărbătorește Ziua Constituției Federației Ruse/ Foto: proprikol.ru

Constituția actualizată a Rusiei funcționează și stabilizează statul, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, la o întâlnire cu judecătorii Curții Constituționale, relatează Gazeta.ru, citând agenția TASS.

„În urmă cu câțiva ani au fost adoptate, deja în condiții noi, amendamente la Constituție, necesare pe fondul situației în schimbare rapidă atât în interiorul țării, cât și în jurul ei”, a spus Putin.

Potrivit liderului rus, modificările au legătură cu întărirea vectorului menit să confirme valorile tradiționale și continuitatea istorică a generațiilor.

„Toate acestea arată că Legea fundamentală a țării funcționează, trăiește, ajută statul, stabilizează statul, ajută oamenii”, a adăugat președintele rus.

Pe 12 decembrie, Rusia sărbătorește Ziua Constituției. În această dată, în 1993, a avut loc un vot popular, în cadrul căruia rușii au aprobat adoptarea celui mai important document al țării.

Astăzi, Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, i-a felicitat pe cetățenii ruși cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la adoptarea Constituției și a vorbit despre rolul jucat de document în formarea Federației Ruse.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, liderul partidului ”Rusia Unită”, Dmitri Medvedev, a declarat că Rusia nu are, deocamdată, nevoie să adopte o nouă Constituție. El nu a exclus, totuși, introducerea de amendamente punctuale în textul Constituției.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    La mulți ani de Ziua Constituției și împlinirea a 30 de ani de la adoptarea Legii fundamentale a Federației Ruse!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097