Hot News
Ministerul Apărării: SUA i-au studiat pe locuitorii Ucrainei pentru dezvoltarea de programe ofensive biologice
11/12
Sarkozy a găsit un rol pentru Ucraina în Europa
12/12

Putin: Dezvoltarea Arcticii, o prioritate incontestabilă pentru Rusia

Hatanga (Peninsula Taimîr, nordul Siberiei Centrale)/ Foto: RIA Novosti

Dezvoltarea Regiunii Arctice reprezintă o prioritate pentru Rusia, a declarat Vladimir Putin la o consfătuire pe probleme privind dezvoltarea orașelor arctice, relatează RIA Novosti.

„A continua să dezvoltăm și să îmbunătățim aceste teritorii reprezintă pentru noi o prioritate incontestabilă”, a spus șeful statului.

El a subliniat că Arctica este o regiune care oferă oportunități economice colosale. În mare parte, acest lucru are legătură cu întărirea potențialului energetic al Rusiei, extinderea capacităților logistice ale Rusiei, precum și cu asigurarea securității naționale.

Zona arctică a Rusiei are o importanță strategică aparte, a subliniat Putin.

El a amintit că aici sunt implementate activ mari proiecte de investiții, precum Centrul pentru construcția obiectivelor marine de mare tonaj al companiei Novatek.

Președintele a adăugat că sarcina statului este, pe lângă marile proiecte industriale și energetice, aceea de a crea baza dezvoltării economiei de servicii, a întreprinderilor mici și mijlocii, pentru a evita problema mono-orașelor unde totul are legătură doar cu o singură întreprindere.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Tot în 11 decembrie președintele Putin a vizitat uzina ,,Sevmash” din Severodvinsk unde a participat la ceremonia de ridicare a drapelelor navale pe două submarine cu propulsie nucleară: ,,Împăratul Alexandru III” și ,,Krasnoyarsk”. Acest complex industrial este dotat cu rachete complexe, torpile și arme hidroacustice. Ele vor urma să supravegheze flota Pacificului și să păzească granițele Orientului Îndepărtat ale Rusiei. Încă cinci submarine din clasa Yasen-M sunt construite în același timp, inclusiv crucișătorul cu propulsie nucleară ,,Arhanghelsk”. Președintele Putin a declarat, cu această ocazie, că: ,,Vom consolida cantitativ pregătirea pentru luptă a Marinei Ruse, puterea noastră navală în Arctica, Orientul Îndepărtat, Marea Neagră, Marea Baltică și Marea Caspică – cele mai importante zone strategice ale oceanelor lumii.” Cred că Țarul Petru cel Mare ar fi mândru de interesul neobosit al președintelui Putin de a dota Flota Rusă cu cele mai moderne nave. Este în interesul poporului și al Rusiei. Bravo, Vladimir Putin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875102