Hot News
Dušan Bajatović: Serbia nu vrea să intre în NATO și să uite cine a desprins Kosovo
18/12
Corneliu Vlad: Kremlinul dă o replică energică ofensivei propagandistice a Occidentului politic
19/12

Au fost calculate pierderile Uniunii Europene din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei

Pe indicator scrie: Colaborare/ Desen: smotrim.ru

Uniunea Europeană a calculat pierderile suferite din cauza propriilor sancțiuni. Astfel, numai pentru gazul rusesc, europenii au plătit în plus 185 de miliarde de euro. Dintre aliații UE, cel mai mult au câștigat din această situație Statele Unite, scrie RIA Novosti.

Rusia și-a dublat livrările către țările asiatice, depășind, astfel, cu succes plafonul de preț impus la petrol și restabilind veniturile.

Pierderile generate de sancțiuni țărilor europene s-au ridicat la aproape un trilion și jumătate de dolari.

Se precizează că, potrivit calculelor, trecerea la furnizori alternativi de gaz s-a dovedit prea costisitoare. Conform datelor Eurostat, importurile s-au scumpit, în medie, până la 15,2 miliarde de euro pe lună, din care 7,7 miliarde pentru gaz natural lichefiat, 7,5 miliarde de euro pentru gaze de conductă. Anterior, suma totală era de aproape trei ori mai mică, de numai 5,9 miliarde. În același timp, 3,6 miliarde erau cheltuieli pentru gazele prin conductă, iar 2,3 pentru cele lichefiate.

În doi ani s-a ajuns la 304 miliarde, cu o supraplată de 185 de miliarde. Au avut de câșgitat doar SUA și Marea Britanie: 53 și, respectiv, 27 de miliarde de euro.

De amintit că, în cadrul marii conferințe de presă din 14 decembrie, președintele Vladimir Putin a declarat că Ucraina este și în ziua de astăzi consumator de gaz rusesc. Potrivit șefului statului, acest lucru se datorează specificului rețelei de transport al gazelor.

În ceea ce privește aprovizionarea cu gaze către Europa, șeful statului a menționat că Gazprom este un partener de încredere, care are obligații contractuale.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Așa se întâmplă când țările UE au lideri de mucava cu mintea îngustă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875054