Hot News
Putin a dezvăluit planurile Occidentului de a împărți și subjuga Rusia
17/12
Ungaria a amenințat Bulgaria cu dreptul său de veto asupra aderării la Spațiul Schengen
18/12

Putin: Occidentul va trebui să țină cont de Rusia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin/ Foto: ura.ru

Țările occidentale vor trebui să găsească puncte de contact cu Rusia, a declarat președintele Vladimir Putin într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zarubin în cadrul programului „Moscova. Kremlin. Putin” al televiziunii „Rossia 1”.

„Vor trebui să găsească puncte comune cu noi, pentru că vor trebui să țină cont de noi”, a spus șeful statului.

În același timp, el a catalogat drept prostii vorbele președintelui american Joe Biden, potrivit cărora Rusia ar intenționa, chipurile, să atace țările NATO. În opinia lui Putin, este doar o figură de stil pentru a-și fundamenta politica greșită promovată pe direcția rusă.

„Rusia nu are nici un motiv, nici un interes – nici interes geopolitic, nici economic, nici politic, nici militar – să lupte cu țările NATO. Între noi, nu există nici un fel de pretenții teritoriale unii față de ceilalți, nu droim să stricăm relațiile cu aceste state. Noi suntem interesați să dezvoltăm relațiile”, a subliniat președintele.

El a adăugat că Rusia nu are probleme cu țările Alianței Nord-Atlantice, ele fiind cele care creează probleme în mod artificial, pentru că nu vor un concurent în persoana Rusiei.

Moscova a subliniat în repetate rânduri că NATO are ca scop confruntarea, dar că extinderea pe mai departe a Alianței nu va aduce mai multă securitate în Europa. Potrivit lui Putin, 30 de ani Rusia a încercat să ajungă la o înțelegere privind principiile de securitate în Europa, dar ca răspuns s-a lovit fie de înșelăciune și minciuni cinice, fie de încercări de presiune și șantaj, în timp ce Alianța, în pofida protestelor Moscovei, se extinde constant și se apropie de granițele rusești.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cine mai ia în seamă vorbele lui Biden? În mare parte sunt iresponsabile, nu valorează nici doi bani. Rusia nu are probleme nici cu NATO, nici cu SUA. Acestea două au o problemă cu Rusia și mereu vor avea. Motivul? Ba că Rusia e prea mare, ba că e prea bogată. Iar țările vasale Statelor Unite s-au molipsit de aceeași ,,boală”: problema Rusiei. Ion Porojan, fost ambasador al României la Moscova declara: ,, Se știe foarte bine că, în materie de politică externă, Rusia poate admite orice, mai puțin vecini înarmați sau ostili. Noi suntem ostili în mod gratuit cu Rusia. Care este litigiul cu ea, care este problema, în fond?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097