Hot News
Vladimir Putin: Mesajul video adresat participanților la ședința Consiliului șefilor de guvern din CSI
19/12
A fost simplificată acordarea cetățeniei ruse cetățenilor din Belarus, Kazahstan și Moldova
19/12

Rusia a prelungit interdicția la vânzarea de petrol la preț plafonat

Foto: Telegram/ pronedra

Președintele Vladimir Putin a prelungit, prin decret, până la 30 iunie 2024 interdicția privind vânzarea de petrol și produse petroliere de către companiile rusești a petrolului și a produselor petroliere la preț limitat. Măsura a fost valabilă până pe 31 decembrie, relatează Kommersant.

Decretul privind măsurile speciale de răspuns la introducerea unui plafon de preț la petrolul rusescc a fost semnat pentru prima dată de Vladimir Putin pe 27 decembrie 2022. Excepții sunt posibile doar cu aprobare specială din partea șefului statului. În plus, în aprilie, Vladimir Putin a retras de sub incidența interdicției livrările în baza contractelor încheiate cu țări prietene în condițiile unui plafon de preț.

Din 5 decembrie 2022, Uniunea Europeană, G7 și Australia au introdus un plafon de preț pentru petrolul rusesc de 60 de dolari pe baril. Pe 5 februarie 2023 a intrat în vigoare plafonul de preț pentru produsele petroliere rusești. Ca parte a celui de-al 12-lea pachet de sancțiuni ale UE, se intenționează introducerea unor măsuri menite să împiedice Rusia să eludeze plafonul de preț.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Foarte bine a făcut președintele Putin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053