Hot News
”Maidanul” sârbesc: Care sunt șansele de reușită
22/12
Putin: Trebuie extinse obiectivele naționale de dezvoltare
22/12

Pe un politician german l-a luat gura pe dinante, declarând că UE are nevoie de zăcămintele de litiu din Republicile Donețk și Lugansk

Foto: URA.ru

Ajutând Ucraina, Europa își urmărește propriile obiective economice, a declarat Rodderich Kiesewetter, deputat în Bundestag din partea Uniunii Creștin Democrate din Germania (CDU). El a afirmat că țările UE au nevoie de zăcămintele de litiu, situate în Republicile Populare Donețk și Lugansk, scrie URA.ru.

„Dacă Europa vrea să realizeze tranziția energetică, atunci are nevoie de propriile zăcăminte de litiu. Iar cele mai mari zăcăminte de litiu se află în regiunile Donețk și Lugansk”, a explicat Rodderich Kiesewetter la postul de televiziune german Ard.

Despre dorința Statelor Unite de a pune mână pe zăcămintele de litiu a vorbit, în 2022, general-locotenentul Iuri Jdanov, profesor, doctor în drept, avocat de onoare al Rusiei. Consiliul Federației al Rusiei a precizat că țările Occidentului intenționează să fragmenteze Rusia în teritorii separate, care să se distrugă unele pe celelalte. Supoziții similare s-au făcut auzite și în Statele Unite. La rândul său, președintele centrului analitic francez Geopragma, Caroline Galacteros, consideră că Washingtonul, cu ajutorul conflictului din Ucraina, vrea să-și mențină propria influență în lume.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    SUA și Occidentul au nevoie de toate bogățiile Rusiei, nu doar de litiu. De aceea vor să dezmembreze Rusia. Doar că nu vor avea parte decât de gaura de la covrig!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091