Hot News
Gherasimov, despre principala sarcină a trupelor ruse în 2023
22/12
”Maidanul” sârbesc: Care sunt șansele de reușită
22/12

Putin a deschis traficul pe autostrada M-12 Moscova – Kazan

Foto: rt.rbc.ru

Noua autostradă leagă Regiunile Moscova, Vladimir și Nijni Novgorod, precum și republicile Ciuvașia și Tatarstan.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a deschis traficul pe autostrada M-12 ”Vostok” spre Kazan. Șeful statului a participat la ceremonia de inaugurare a ultimului tronson de traseu prin legătură video, precizează RBC.

Președintele și-a exprimat speranța că într-o zi va merge și pe acest traseu.

Construcția autostrăzii M-12 Vostok a început în 2021. În septembrie 2023, Putin a deschis traficul spre Arzamas (Regiunea Nijni Novgorod), au fost date în folosință mai multe tronsoane de drum.

Lungimea drumului, care leagă Regiunile Moscova, Vladimir și Nijni Novgorod, Republica Tatarstan și Civașia, a depășit 800 km. Noua șosea va reduce de la 12 la 6,5 ore timpul de călătorie de la Moscova la Kazan. Printre altele, folosind această autostradă se poate ajunge din capitală până la Vladimir într-o oră și 40 de minute, iar până la Nijni Novgorod în 3 ore și 30 de minute. Viteza maximă permisă va fi de 110 km/h.

Pe noul traseu au fost construite peste 300 de structuri artificiale, precum podurile peste Oka, Volga și Sura. Lungimea lor este de 1,4 km, 3,3 km, respectiv 926 metri. Este de așteptat ca în 2024 M-12 să fie finalizat până la Ekaterinburg (Uralii), iar în 2025, până la Tiumen (Siberia de Vest).

M-12 Vostok este dotat cu sistemul Free Flow, care permite menținerea aceleeași viteze de rulare. Camerele și senzorii speciali înregistrează prezența unui transponder și identifică, de asemenea, plăcuțele de înmatriculare, marca și modelul mașinii. Nu există bariere.

Anterior, compania Avtodor a anunțat cât costă trecerea pe diferitele tronsoane ale autostrăzi M-12 Vostok. Potrivit companiei, de la Moscova la Kazan, tariful pentru autoturisme va fi de 4481 de ruble (în jur de 45 de euro – n.r.). Compania de stat a reamintit și de programul de fidelizare, care se aplică noilor tronsoane ale traseului și oferă o reducere de 15%.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cu siguranță că Vladimir Putin va merge într-o zi pe acest traseu, chiar și pe cel până la Tiumen. Felicitări constructorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042