Hot News
Rusia va răspunde simetric la utilizarea de către UE a veniturilor obținute din activele înghețate
21/12
Putin a deschis traficul pe autostrada M-12 Moscova – Kazan
22/12

Gherasimov, despre principala sarcină a trupelor ruse în 2023

Valeri Gherasimov/ Foto: screenshot video

Pe durata contraofensivei, Ucraina a vrut să blocheze orașul Melitopol, după care să intre în Mariupol și Crimeea, dar trupele ruse au respins aceste încercări, a declarat șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov, citat de RBC.

În 2023, misiunea principală a trupelor ruse a fost respingerea contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei, a subliniat Valeri Gherasimov, la o conferință pentru atașații militari străini. Grupul de atac al armatei ucrainene era format din brigăzi pregătite de Occident. Partea ucraineană plănuia „să zdrobească grupurile ruse și să priveze Rusia de un coridor terestru spre Crimeea”.

Potrivit lui Gherasimov, Ucraina intenționa să blocheze orașul Melitopol, pentru ca apoi să iasă pe coasta Mării Azov, la Mariupol și la granița cu Crimeea. În acest scop, pe direcția Zaporojie a fost concentrat un grup de ofensivă format din 50 de batalioane, suplimentat ulterior. Încercările Ucrainei au eșuat, în pofida armamentului livrat de Occident și a ”trimiterii în luptă de către comandamentul ucrainean a rezervelor strategice”, a spus Gherasimov. Potrivit acestuia, Forțele Armate ale Ucrainei au avansat nesemnificativ și nu au putut trece de zona tactică a apărării trupelor ruse.

Atașații militari străini/ Foto: mil.ru

Șeful Statului Major General a estimat pierderile înregistrate de partea ucraineană în decurs de șase luni la aproximativ 160.000 de oameni. Cifre asemănătoare au fost prezentate anterior de șeful Ministerului Apărării, Serghei Șoigu, potrivit căruia, de la începutul amplelor operațiuni militare, în februarie 2022, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut 383.000 de oameni uciși și răniți. La sfârșitul lunii august, șeful Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Aleksei Danilov, a declarat, comentând informația cotidianului american The New York Times despre 70.000 de militari ucraineni morți de la începutul conflictului, că datele nu corespund realității.

În privința militarilor ruși, ei extind zonele de control pe toate direcțiile, a anunțat Gherasimov, subliniind, de asemenea, rolul aviației și al trupelor de apărare aeriană.

Anterior, autoritățile ruse au catalogat contraofensiva Ucrainei drept eșec.

La începutul lunii decembrie, președintele Volodimir Zelenski a recunoscut că Ucraina nu a obținut rezultatele dorite în timpul operațiunilor sale ofensive. El a menționat că Ucraina nu a primit suficiente arme și are un efectiv militar limitat. În același timp, a subliniat Zelenski, forțele ucrainene nu se retrag. Într-o notă asemănătoare s-a exprimat și Danilov: Faptul că de doi ani ne apărăm țara este deja o mare victorie”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cum și-au închipuit ucrainenii că vor intra în Crimeea? Poate doar cu gândul! Crimeea este pământ rusesc și așa va rămâne pentru totdeauna. Ideea de contraofensivă a Ucrainei a fost de la început un eșec. Ucraina a pierdut, ce e așa greu de înțeles pentru ei? Zelenski a anunțat că are nevoie de 500.000 de militari. Prin urmare, nu mai are bani, armament și oameni. Este adevărat că dacă și-ar recunoaște înfrângerea, atât Ucraina cât și Occidentul, ar trebui să suporte consecințele. Dar neavând bărbăție se amăgesc și se mint singuri. Washington Post a eliminat rubrica ,,Război în Ucraina” de pe frontispiciul ziarului. E un semnal că Ucraina nu mai prezintă interes. Ei nu-și dau seama? Și mai trebuie să realizeze faptul că Rusia nu a arătat tot ce poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875017