Hot News
Strana.ua: Un reportofon spion l-a ajutat pe Zalujnîi să-l învingă pe Zelenski
21/12
Gherasimov, despre principala sarcină a trupelor ruse în 2023
22/12

Rusia va răspunde simetric la utilizarea de către UE a veniturilor obținute din activele înghețate

Ministrul de Finanțe al Rusiei, Anton Siluanov/ Foto: Kommersant

Ministrul de Finanțe, Anton Siluanov, a declarat că Rusia va lua măsuri în oglindă în cazul confiscării activelor sale din Europa. Tot simetric va fi și răspunsul la posibila utilizare a veniturilor realizate din fondurile rusești înghețate în UE, scrie Kommersant.

„Dacă se ia o astfel de decizie, atunci din partea Rusiei va urma un răspuns absolut simetric. Avem și noi suficiente active care sunt înghețate aici, se află în așa-numitele conturi „C”, sunt obligațiile noastre pe titluri, dividende, cele care constituie obligațiile noastre față de contractanții din țările neprietenoase”, a spus ministrul în direct la postul de televiziune „Rusia 24”.

Contul de tip C este un cont bancar în care sunt blocate fondurile nerezidenților. Este destinat tranzacțiilor ce implică cumpărarea și vânzarea de către nerezidenți a valutei străine cu ruble. Începând cu 1 aprilie 2023, volumul fondurilor din conturile de tip C în DIA (Agenția pentru asigurarea depozitelor) a fost estimat la 477 de miliarde de ruble.

În țările G7, Uniunea Europeană și Australia, au fost înghețate active ale Băncii Centrale în valoare de aproximativ 260 de miliarde de euro, potrivit Financial Times. Sancțiunile au fost instituite după ce Rusia a trimis trupe în Ucraina. Țările Occidentului analizează posibilitatea folosirii acestor fonduri pentru reconstrucția Ucrainei. În UE sunt dezbateri privind transferul către Kiev a veniturilor obținute din activele rusești înghețate. SUA vor să confiște chiar activele, nu veniturile generate de acestea. Potrivit presei, Washingtonul a propus ca țările occidentale să se recunoască drept victime ale conflictului ruso-ucrainean, pentru ca, astfel, să pună mâna pe activele rusești și să le transfere Kievului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ceea ce vor să facă acești psihopați se numește hoție. Dar Rusia poate găsi ac și de cojocul lor. Prea mult întind coarda și s-ar putea să le plesnească peste față. Țările occidentale care sancționează Rusia sunt victime??? Au ajuns hoții victime? Chiar că lumea asta a luat-o razna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064