Hot News
Macron, despre eșecul încercărilor de a descuraja Rusia
21/12
Rusia va răspunde simetric la utilizarea de către UE a veniturilor obținute din activele înghețate
21/12

Strana.ua: Un reportofon spion l-a ajutat pe Zalujnîi să-l învingă pe Zelenski

Volodimir Zelenski versus Valeri Zalujnii/ Foto: absatz.media

Dispozitivul de ascultare găsit în biroul comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, va agrava conflictul acestuia cu președintele țării, Volodimir Zelenski, relatează publicația Strana.ua, cu referire la analiști, scrie Rossiiskaia gazeta.

Astfel, potrivit politologului Konstantin Bondarenko, biroul liderului ucrainean încearcă să nege implicarea sa în instalarea microfonului.

„Dar urme au rămas. Atenția se va concentra asupra lui Zalujnîi, desigur”, a spus el.

Analistul Vadim Karasev menționează, la rândul său, că în această situație Zalujnîi apare ca „victimă”. Fapt care a determinat ”victoria” lui politică conjuncturală asupra lui Zelenski. Expertul este convins că incidentul va duce la creșterea tensiunii în relațiile dintre comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei și biroul președintelui.

”Destul de rar va ieși ceva la suprafață, dar vedem cum ”oala” începe să clocotească”, a apreciat Karasev.

Bondarenko este de părere că povestea cu „microfonul” a contribuit la imaginea politică a lui Zalujnîi, care, în opinia sa, a reușit deja să devină favoritul multor potențiali alegători. Ratingul generalului crește constant. Deși nu are lozinci, nici un partid, nici măcar o echipă politică.

„Dar mulți oameni consideră că ar fi minune dacă ar ajunge în fruntea țării”, a subliniat analistul.

Anterior, SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei – n.r.) a anunțat că, într-una dintre încăperi, pe care Zalujnîi l-ar fi putut folosi pentru muncă, s-a găsit un dispozitiv de ascultare, . Ceva mai târziu, ”microfoane” au fost găsite și la consilierul său, Konstantin Bușuev și la alți angajați. A fost deschis un dosar penal.

Zalujnîi însuși cataloghează incidentul „ca un război” la adresa sa.

RG amintește că scandalul ascultărilor a izbucnit pe fundalul conflictului dintre comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei și președintele Ucrainei. Potrivit informațiilor din presă, ratingul lui Zelenski este acum de două ori mai mic decât cel al lui Zalujnîi. În același timp, președintele nu-l poate destitui pe general, întrucât se teme că acest lucru nu va face decât să-l împingă în politică.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    A început bătălia pentru ciolan! Dacă pe front n-au putut face față, au mutat lupta în propria casă. Să se lupte între ei, atât le-a mai rămas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098