Hot News
Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluția Rusiei privind lupta împotriva glorificării nazismului
21/12
Strana.ua: Un reportofon spion l-a ajutat pe Zalujnîi să-l învingă pe Zelenski
21/12

Macron, despre eșecul încercărilor de a descuraja Rusia

Emmanuel Macron/ Foto: Reuters

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că Bruxelles-ul trebuie să continue să acorde ajutor Kievului, chiar dacă poziția Washingtonului se va schimba, relatează Gazeta.ru.

Într-un interviu acordat postului de televiziune France5, liderul francez a apreciat că sprijinul pentru Ucraina este o problemă importantă pentru Uniunea Europeană (UE) în 2024. Macron a subliniat că UE este capabilă să ajute Ucraina, indiferent de participarea SUA. El mai menționat, de asemenea, că unele țări europene pun la îndoială necesitatea alocarii de fonduri financiare.

Președintele a subliniat că în joc se află securitatea și suveranitatea europeană, precum și capacitatea Europei de a-și alege în mod independent viitorul. El a recunoscut, totodată, că Europa nu a fost în stare să descurajeze în mod eficient Rusia, iar încercările de a exercita presiuni asupra Moscovei au eșuat.

Macron a recunoscut, în același timp, că Statele Unite și Europa nutresc îndoieli cu privire la viitorul Ucrainei. „Simțim că unele țări europene încep să aibă îndoieli, la fel și americanii”, a precizat el.

Anterior, Macron a vorbit de posibilitatea de a-l invita, în 2024, pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, în Franța. O declarație care a urmat altei afirmații făcută de Macron, potrivit căreia el este gata pentru reluarea dialogului cu Putin.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Privind acest individ ipocrit mi se face silă. Sigur că UE este capabilă să ajute Ucraina, că tot ajutorul vine de la țările membre UE nu din averea lui. Toți cetățenii acestor țări vor avea de suferit din cauza alocării iresponsabile a miliardelor de euro către Ucraina. El nu suferă, cu siguranță, dar omul de rând este adus la nivelul minim de existență. Toți liderii idioți care plâng soarta Ucrainei și ignoră probleme grave ale
    ărilor lor, ar trebui să-și doneze întreaga avere Kievului. Să dea un exemplu de generozitate. Macron declară că ,,Europa n-a fost în stare să descurajeze în mod eficient Rusia”, iar apoi spune că dorește să-l invite pe președintele Putin în Franța. E drogat și ăsta? Ce să caute Putin în Franța? Nici maroneta Macron nu are ce căuta în Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078