Hot News
Nabiullina: Deconectarea de la SWIFT și înghețarea activelor sunt cele mai dureroase sancțiuni
25/12
Putin: Ponderea monedelor naționale în plățile din interiorul UEEA a depășit 90%
26/12

Chiar mai repede. Jurnalistul Charles Haquet, stupefiat de particularitățile Rusiei

Moscova/ Foto: RIA Novosti

În pofida sancțiunilor, a conflictului din Ucraina și a confruntării cu Occidentul, economia rusă crește, iar susținerea de care se bucură președintele Vladimir Putin în Rusia este de neclintit, a declarat șeful redacției de politică internațională a revistei L’Express, Charles Haquet, relatează RIA Novosti.

„Economia rusă crește – și crește chiar mai repede decât economia zonei euro”, a precizat el.

Producția industrială a crescut, la rândul ei, cu 7,5 la sută, a adăugat expertul.

Haquet a menționat că populația Rusiei susține poziția președintelui Vladimir Putin cu privire la operațiunea specială.

Rusia a devenit cea mai mare economie din Europa

Într-un interviu acordat, în acest context, publicației Ekspert, consilierul președintelui rus, Maksim Oreșkin, a anunțat că Rusia a devenit cea mai mare economie din Europa și suflă deja în ceafa Japoniei în cursa pentru locul patru mondial.

Potrivit spuselor sale, ”așa numitele economii ale Nordului Global – SUA, Japonia, UE – își pierd încet rolul, semnificația”.

„China a devenit principala economie, Rusia a devenit cea mai mare economie din Europa care suflă deja în ceafa Japoniei în cursa pentru locul patru. Iar economiile asiatice au urcat foarte serios în clasament. India a ocupat locul trei, Indonezia a urcat pe șapte și curând va începe să ia cu asalt poziția Germaniei, aflată pe șase”, a spus Oreșkin.

După cum reiese din datele Băncii Mondiale, China a devenit, în 2022, cea mai mare economie din lume la paritatea puterii de cumpărare. Pe doi s-au aflat Statele Unite, urmate de India pe trei și Japonia pe locul patru. Rusia a închis primele cinci locuri, cu Germania rămasă pe șase.

Rusia nu intenționează să renunțe la obiectivele operațiunii militare speciale.

Vorbind recent la ședința extinsă a Colegiului Ministerului Apărării, peședintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că viitorul țării depinde de munca depusă de participanții la operațiunea specială. Șeful statului a precizat, totodată, Rusia nu intenționează să renunțe la obiectivele operațiunii militare speciale.

După ce Rusia a început această operațiune în Ucraina, țările occidentale au sporit presiunea sancțiunilor asupra Moscovei. După cum a apreciat președintele Putin, politica de descurajare și de slăbire a Rusiei reprezintă o strategie pe termen lung a Occidentului, dar că restricțiile impuse Moscovei au constituit o lovitură grea pentru întreaga economie mondială. Potrivit lui Putin, scopul principal al Statelor Unite și al aliaților lor este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni.

Moscova a subliniat în repetate rânduri că țara va face față presiunii de sancțiuni pe care Occidentul a început să o exercite în urmă cu câțiva ani și care continuă să se intensifice.

În Rusia s-a afirmat, totodată, că SUA și aliații lor nu au curajul să admită eșecul restricțiilor economice. În același timp, în Occident se aud tot mai multe voci care spun că sancțiunile sunt ineficiente.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    SUA și aliaților lor să le stea în gât sancțiunile impuse Rusiei! Dacă nici până acum nu și-au dat seama că Rusia nu poate fi înfrântă, înseamnă că sunt idioți. Planurile lor de a destabiliza Rusia și apoi de a-i jefui resursele și bogățiile s-au dovedit ineficiente. Marea lor greșeală este că nu cunosc și nici nu vor să cunoască poporul rus. S-au pornit împotriva Rusiei și nu cunosc nimic despre istoria și poporul ei. Când necunoașterea și orgoliul exagerat se alătură, atunci rezultă un eșec. Ceea ce constată acum SUA și Occidentul pe propria lor piele. Rusia a renăscut din situații mult mai grave. Rusia are un popor puternic și un președinte foarte bun. Când spui ,,Rusia”, spui ,,măreție și putere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076