Hot News
„Atac NATO asupra Crimeii”. Cum este comentat în Rusia atacul armatei ucrainene asupra navei ”Novocerkassk”
28/12
Corneliu Vlad. Kiev: degringoladă politică și militară, previziuni apocaliptice
29/12

Lavrov, despre întâlnirea secretă a G7 cu terțe țări cu privire la „formula de pace” a lui Zelenski

Foto: dzen.ru

În urmă cu câteva zile, a avut loc o altă întâlnire dedicată „formulei de pace” a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, reuniune la care au participat țările Occidentului și unele state din Sudul Global, a anunțat ministrul de Externe, Serghei Lavrov, relatează publicația Vzgliad.

Întâlnirea a avut loc „acum zece zile” și au fost prezente țările G7, principalele țări ale lumii și țări în curs de dezvoltare, dar unele state au refuzat invitația, a spus Lavrov într-un interviu pentru RIA Novosti și Rossiia 24 (în dreapta imaginii).

El a explicat că întâlnirea s-a desfășurat în cel mai mare secret, nu s-a anunțat nimic, nu s-au permis scurgeri de informații.

La întâlnire au participat și aliați apropiați ai Rusiei, dar care nu au promis să păstreze secretul față de Moscova cu privire la o problemă care o privește.

Participanții au convenit să se revadă în ianuarie, iar pentru februarie au planificat un „summit al păcii”, unde va fi reconfirmată „formula” lui Zelenski.

Țările occidentale au încercat să forțeze țările în curs de dezvoltare să-și depună semnătura sub această „formulă”, care este însă „rodul unei imaginații bolnave”, a spus ministrul.

„Pentru că ce doar nu este scris acolo în calitate de „vignete”: securitate alimentară, securitate energetică… Esențialul este: „Rusia, cară-te la granițele din 1991, cedează Crimeea, cedează Donbass-ul”, a subliniat Lavrov.

Presa menționează că țările occidentale intenționează să caute căi de ieșire din criză care să permită Ucrainei „să-și declare, oricum, victoria”. Așa acționează funcționarii pentru care este „important să raporteze”, a explicat șeful MAE rus.

Ceea ce face Occidentul acum seamănă foarte mult cu „cele mai rele exemple de mistificare”, a subliniat el.

Anterior, Zelenski a declarat că problema negocierilor de pace cu Rusia nu este de actualitate, Kievul lucrând la o „formulă de pace”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cred că Zelenski era slab la matematică, fiindcă ,,formulele” lui de pace nu dau rezultatul dorit. Ar fi bine să rămână la dansul pe tocuri și cântatul la pian… fără ajutorul mâinilor. Întâlnirea secretă și-a pierdut secretul, dacă s-a aflat despre ea. Ceea ce s-a discutat acolo, se va afla în scurt timp. Cineva tot va ciripi. Nimic în lumea asta nu rămâne ascuns, totul se va afla într-o zi. Apropiații Rusiei care au participat la această întâlnire și nu vor să spună ce s-a discutat în privința ei, dovedesc faptul că nu-i sunt apropiați ci depărtați. O țară care se consideră apropiată Rusiei are obligația morală s-o avertizeze dacă se plănuiește ceva rău împotriva ei. Că doar n-au jurat cu mâna pe Biblie, în fața Altarului ca să păstreze tăcerea! Nietzsche spunea că ,,o să vină o vreme, și a și venit, în care nu va mai exista aproapele, ci departele nostru”. La summit-ul ,,păcii” din februarie vor discuta despre război și cum să distrugă Rusia. Asta e pacea pentru ei. Zelenski va scoate formula magică din buzunar și toată lumea prezentă va aplauda ca la un spectacol de doi bani. Zelenski e sigur că va apuca luna februarie, i-a promis cineva asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082