Hot News
Jurnalistul Borodovoi: La Varșovia, ucrainenii au format cozi lungi la pașapoarte
28/12
Lavrov, despre întâlnirea secretă a G7 cu terțe țări cu privire la „formula de pace” a lui Zelenski
28/12

„Atac NATO asupra Crimeii”. Cum este comentat în Rusia atacul armatei ucrainene asupra navei ”Novocerkassk”

Foto: Kommersant

Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că, în nopatea de 26 decembrie, Forțele Armate ucrainene au lansat un atac asupra portului Feodosia. În urma acestei operațiuni, au fost avariate marea navă de desant ”Novocerkassk” și șase clădiri. Potrivit Direcției din Crimeea a Ministerului pentru Situații de Urgență al Rusiei, o persoană a fost ucisă, alte patru fiind rănite. Postul de televiziune RTVI a selectat câteva dintre reacțiile senatorilor, deputaților, bloggerilor, militarilor și experțior ruși la acest atac.

Andrei Klimov, vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației:

”După părerea mea, victoria noastră de la Mariinka ar fi putut fi unul dintre motivele acestui gen de reacție agresivă <…>. Forțele armate ucrainene încearcă să atace totul la rând. Nu degeabă încearcă ele să atace centrul Moscovei cu ajutorul dronelor. Ele bombardează teritoriile entităților noastre federale, care s-au aflat dintotdeauna în componența Rusiei. Folosesc metode de sabotaj pe teritoriul Federației Ruse. Deci faptul atacului în sine nu este vreo surpriză.

Canalul militar de Telegram „Doi maiori”:

Atacul inamicului asupra orașului Feodosia nu anulează situația dificilă în care se află pe front armata ucraineană. Soldații și comandanții noștri continuă să avanseze spre Avdeevka, în păduricea Serebrianskaia, lângă Mariinka, spre Novomihailovka. Încercarea inamicului de „a o lua înainte” în plan informațional nu va scăpa de mobilizare încă o jumătate de milion de locuitori ai Ucrainei.

Canalul de Telegram „Rîbari” al fostului angajat al biroului de presă al ministerului rus al Apărării, Mihail Zvinciuk:

Surprinzător în chestiunea privind atacul asupra portului Feodosia nu este atacul în sine (era de așteptat pe fondul acalmiei îndelungate), ci modul în care locuitorii orașului au filmat din diferite unghiuri zborul dronelor și concesințele atacului. <…> Atâta timp cât oamenii nu vor înțelege că prin astfel de acțiuni ușurează munca inamicului, situația se va repeta iar și iar.

Svetlanta Jurova, vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Dumei de Stat (într-un comentariu pentru Lenta.Ru):

Vor să ne dea de înțeles că suntem aici, alături, și că, în caz de ceva, vom putea provoca, probabil, daune și mai mari. Este clar că în toți acești ani ei au bombardat Donbass-ul, că tot timpul acolo au existat pagube, dar acest lucru a afectat mai puțin Crimeea, deși ei continuă să considere Crimeea teritoriul lor. Situații precum Podul Crimeii și, în general, când ceva se întâmplă în Crimeea, are o rezonanță mai mare. Cred că este o demonstrație pentru cei care le dau bani: vedeți, putem ajunge și în Feodosia.

Bloggerul militar Serghei Koliasnikov (canalul de Telegram ”Zergulio”):

Cu destulă certitudine se poate spune că au fost rachete Storm Shadow. Adică nu a fost, de fapt, un atac al Ucrainei, ci un atac al NATO. Subliniez că un atac al NATO asupra Crimeii a fost un subiect pe marginea căruia s-au făcut auzite nesfârșite amenințări și pedepse groaznice.

Evident, [nava „Novocherkassk”] nu poate fi reparată.

Roman Saponkov, jurnalistul militar:

Este evident că NATO a trecut la noua tactică de decimare a celei mai scumpe componente materiale a armatei noastre, pentru a cărei înlocuire este nevoie de mulți ani (dacă nu chiar decenii). Această tactică este posibilă numai dacă ai în aer avioane de ghidare. Foarte des aceste avioane de ghidare se află deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Evgheni Poddubnîi, reporter militar al televiziunii VGTRK:

De mult interpretez atacurile combinate ale inamicului, al căror scop este de a lovi, pe teritoriul nostru, obiective protejate de apărarea aeriană, ca operațiuni militare ale țărilor occidentale împotriva Rusiei. Inamicul folosește mijloace serviciilor de informații ale NATO, sistemele occidentale de ghidare a aeronavelor și rachete de croazieră. Britanicii și americanii sunt cei care planifică astfel de atacuri și le pun în aplicare prin intermediul regimului de la Kiev.

Roman Aliohin, voluntar militar:

Viața nu poate fi adusă înapoi, dar fiarele se repară și le vom face și mai bune – așa m-a învățat mama mereu. Continuă modernizarea forțată a armatei, a aviației și a marinei militare ale Rusiei. Vom ieși din război mai updatați din punct de vedere tehnic, nu ne rămâne decât să sperăm că va fi actualizată și tehnologia de conducere a armatei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Acum când militarii ucraineni sunt tot mai puțini și demoralizați, când ministrul ucrainean al apărării propune reducerea vârstei de mobilizare de la 27 la 25 de ani și când există o presiune tot mai mare asupra ucrainenilor din străinătate pentru a se supune chemării la arme (Estonia este dispusă chiar să-i extrădeze pe cei care se sustrag de la încorporare) era clar nevoia de vești bune pentru ucraineni prin acest atac asupra portului Feodosia. Avarierea navei Novocerkassk este un mod prin care Zelenski încearcă să-i încurajeze pe ucraineni și să-i asigure pe aliații deveniți neîncrezători că merită să fie continuată lupta împotriva Rusiei. Câtă amăgire… Zelenski nu luptă pentru Ucraina ci pentru miliardele de la SUA și UE. Așa cum și pe Biden îl doare la bască de Ucraina. Mare parte din banii contribuabililor americani intră în conturile lui. Întotdeauna pentru SUA și aliați un conflict a însemnat un mod eficient de a se îmbogăți. Nava avariată se va repara sau nu. La nevoie, va fi construită alta. Dar sutele de morți ucraineni nu vor mai învia. Atunci, care este câștigul Ucrainei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875020