Hot News
Soldații ruși și ucraineni au cântat împreună „Katiușa”. Video
28/12
„Atac NATO asupra Crimeii”. Cum este comentat în Rusia atacul armatei ucrainene asupra navei ”Novocerkassk”
28/12

Jurnalistul Borodovoi: La Varșovia, ucrainenii au format cozi lungi la pașapoarte

Foto: life.ru

Jurnalistul publicației poloneze Gromada24, Dmitri Borodovoi, a anunțat că un număr mare de ucraineni doresc să obțină un al doilea pașaport de la serviciul de migrație din Polonia, scrie Rossiiskaia gazeta.

Borodovoi a postat pe rețeaua X (fostă Twitter) o serie de fotografii și înregistrări video cu cozile formate la ”Serviciul de pașapoarte”, dintr-unul dintre centrele comerciale ale Varșoviei (în imagine).

„Noul proiect de lege privind mobilizarea a provocat panică? Cozi la pașapoarte”, a comentat Borodovoi fotografiile postate.

Utilizatorii rețelelor sociale au estimat că ucrainenii din străinătate au început să depună documente pentru pașapoarte noi, care sunt valabile 10 ani. Dacă legea mobilizării va fi adoptată, persoanele care vor să scape de mobilizare nu vor mai putea să-și actualizeze documentele.

Anterior, deputatul Radei Supreme, Dmitri Nataluha, a estimat că, după adoptarea noului act normativ privind mobilizarea, Ucraina va rămâne pustie. „Ucrainenii vor începe să fugă cu mic, cu mare”, a declarat parlamentarul. Potrivit acestuia, noile prevederi vor forța o parte însemnată a populației să rupă orice legătură cu statul, astfel încât acesta să-i poată identifica, găsi și recruta. Toate acestea vor afecta negativ economia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Încet, încet, Ucraina se golește. Cine mai luptă? Pentru cine mai luptă cei rămași? Ar trebui trimis Zelenski pe front măcar o săptămână, poate se trezește din starea de iluzie în care trăiește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875075