Hot News
Corneliu Vlad. Kiev: degringoladă politică și militară, previziuni apocaliptice
29/12
Zelenski a cumpărat fosta vilă a lui Joseph Goebbels din Germania
29/12

Ce fel de dragoste nutrește Polonia față de Ucraina

Senatorul Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

„Dragostea” polonezilor pentru ucraineni poate că s-a spulberat, dacă, în general, a existat vreodată. Mai degrabă, Polonia a fost condusă nu de emoții, ci de cu totul alți factori. Înainte de toate, cercurile ei conducătoare au dorit ca, oferind sprijin Ucrainei, să-și consolideze rolul în NATO de stat cheie pe „flancul întâi” al bătăliei militaro-politice cu Rusia, scrie senatorul Aleksei Pușkov pentru publicația Vzgliad.

Dar principalul lucru care animă elita poloneză sunt uriașele ambiții, disproporționate față de adevărata greutate a Poloniei în afacerile europene. Al doilea factor îl constituie un fel de „colonialism nou” în privința Ucrainei, construit pe reflexe istorice, nostalgia după o „Polonie de la o mare la alta” care nu s-a realizat niciodată și, firește, pe sentimentul de superioritate proprie față de ucraineni.

În sfârșit, sunt calculele pentru readucerea Ucrainei în zona sa de influență, până la explorarea teritoriilor ei vestice, aflate, cândva, în componența Poloniei. Așa că nu este cazul să vorbim despre ”dragoste” nici chiar la timpul trecut, fapt demonstrat și de atitudinea rapid schimbătoare a polonezilor față de ucraineni.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Of, nici dragostea nu mai e cum a fost odată… În cazul lor o fi o dragoste cu năbădăi: mai cu o palmă, mai cu un giugiulit, mai cu o înșelare. C’est la vie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078