Hot News
Rusia a intrat în top-5 al celor mai puternice economii
31/12
Lavrov: Rusia va răspunde la desfășurarea de către SUA a sistemelor de rachete interzise anterior
01/01

La Mulți Ani! Un An Nou fericit!

Foto: god-drakona.ru

Putin s-a adresat rușilor cu felicitări de Anul Nou

De la Kremlin, președintele Vladimir Putin a adresat tradiționalele sale urări de Anul Nou. Primii care l-au văzut pe șeful statului rus au fost locuitorii din Kamciatka și Ciukotka, unde Anul Nou a venit deja (diferența de fus orar față de Moscova este de plus nouă ore).

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin/ Foto: kremlin.ru

Mesajul de Anul Nou președintelui Putin este difuzat înainte de miezul nopții, ora locală, pe toate fusurile orare.

Discursul președintelui pe fundalul Kremlinului este un format tradițional pentru discursurile de Anul Nou. Au existat și excepții. În 2022, șeful statului a vorbit de la sediul Districtului Militar de Sud din Rostov-pe-Don, înconjurat de participanți la operațiunea militară specială. Și pe 31 decembrie 2013, Putin s-a adresat rușilor din Habarovsk, unde s-a întâlnit cu cei care au avut de suferit de pe urma inundațiilor (în noaptea aceea, locuitorii din Kamciatka reușiseră să vadă urările înregistrate dn timp la Kremlin, iar pe toate celelalte fusuri orare s-a difuzat mesajul de la Habarovsk a șefului statului).

Tema principală a mesajului de Anul Nou al președintelui a fost coeziunea societății, relatează RBC.

Dar principalul principiu unificator este, potrivit lui Putin, „soarta Patriei”, „înțelegerea profundă a celei mai înalte semnificații a etapei istorice” și a „amplelor obiective”, înțelegerea „responsabilității colosale pentru Patrie, responsabilitate pe care o simte fiecare”. „Conștientizăm acut, clar ce multe depind, în această perioadă, de noi înșine, de droința noastră de mai bine, de dorința noastră de a ne susține unii pe alții prin vorbe și prin fapte…

Munca pentru binele comun a unificat societatea. Suntem uniți în gândurile noastre, în muncă și în luptă, în zilele lucrătoare și de sărbători, arătând cele mai importante trăsături ale poporului rus – solidaritate, milă, perseverență”, a subliniat Putin.

La fel ca acum un an, președintele s-a adresat separat militarilor aflați în prima linie. El a subliniat încă o dată poziția sa: toți sunt „eroii noștri”, iar „inimile noastre” sunt împreună cu ei. Întregul popor rus se mândrește cu ei, este plin de admirație pentru curajul lor. „Am demonstrat de mai multe ori că putem rezolva cele mai complexe probleme. Și nu vom ceda niciodată, pentru că nu există forță capabilă să ne divizeze, să ne facă să uităm memoria și credința părinților, să oprească dezvoltarea noastră”, a subliniat liderul rus.

În mesajul său, Putin a spus că rușii „trebuie să meargă înainte, să construiască viitorul”.

Președintele a subliniat că în anul care pleacă s-au făcut multe, Rusia apărându-și cu fermitate interesele și valorile și demonstrând că știe să rezolve cele mai dificile probleme și că nu va da niciodată înapoi.

În încheiere, șeful statului a atras atenția asupra faptului că 2024 a fost declarat Anul Familiei și a urat toate cele bune tuturor familiilor rusești.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    La mulți ani Rusia! La mulți ani Vladimir Putin! La mulți ani domnule Vyaceslav Samoskhin și întregii echipe de la ,,Vești din Rusia”, membrilor Ambasadei Federației Ruse din România și tuturor rușilor, oriunde s-ar afla! Multă sănătate tuturor și mult succes în activitatea pe care o desfășurați. Să aveți un an bun, cu multe împliniri și bucurii.
    P. S. Am adaptat un text publicat în Pravda din 1 ianuarie 1941: ,,Măreață este patria noastră: însuși globul pământesc trebuie să se învârtă 11 ore pentru ca uriașa Rusie să intre în Noul An al biruințelor sale.” La muuuuuulți ani, superbă Rusie!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089